Skip to main content

Če tudi vi spadate med ljubitelje karamele, vam bo tale prispevek zelo všeč. Na enem mestu sem namreč zbrala vse najslajše recepte za karamelne sladice. Za piko na i pa vas na koncu čaka še nekaj dodatnih idej, kam vse lahko dodate ta nebeški namaz. Preverite …

Najslajše karamelne sladice: 12 TOP receptov

1 – CUPCAKES Z MLEČNO KARAMELO

Slastni kolački z bogatim polnilom in okusno kremo. Video recept je na voljo tukaj. Recept najdete tudi v pisani obliki na blogu – tukaj. Za podobno različico teh slastnih kolačkov pa preverite še ta recept.

2 – DULCE DE LECHE CHEESECAKE

Mlečna karamela (dulce de leche) je tako slastna, da sem jo uporabila kot glavno sestavino v tem receptu za slasten karamelni cheesecake. Vsi ljubitelji karamele in cheesecake-ov ga morate nujno preizkusiti.

3 – BROWNIJI S SLANO MLEČNO KARAMELO

Večina ljudi na prvi pogled ne verjame, kako slastna je SLANA mlečna karamela. Ko pa jo poskusijo, je večini še bolj všeč kot klasična mlečna karamela. Zato tudi vam svetujem, da jo čim prej poskusite – odlična je v teh čokoladno-karamelnih brownijih. Recept najdete tukaj.

4 – TOFFIFEE PIŠKOTI

Izmed vseh piškotov, ki jih imamo v ponudbi, so tile eni izmed najbolj priljubljenih in največkrat naročenih. Ampak pozor – všeč so le veelikim ljubiteljem čokolade in karamele. Za vse, ki okusa po kakavu ne marajo preveč, priporočam kar recept za linške piškote, ki jih nafilate s karamelo (odlični tudi z Domačo karamelo, Rudolfova malca). Recept za slastne Toffifee piškotke pa najdete tukaj.

5 – SNICKERS TORTA

Tole pa so prava nebesa za vse ljubitelje čokoladic Snickers oz. naslednjih slastnih komponent: arašidov, čokolade in karamele. Za pristen okus po originalnih čokoladicah uporabite Domačo karamelo, Rudolfova malca. Tortica pa je vrhunskega okusa tudi s slano mlečno karamelo, Delixia. Poskusite – recept najdete tukaj.

6 – BANOFFEE PITA

Verjetno najbolj priljubljen karamelni recept na blogu. Seveda, saj je preprost in hiter za pripravo, sestavljen iz sestavin, ki jih imamo večinoma že doma. Hkrati pa takooo slasten. Odlična kombinacija banan, karamele, piškotnega dna in smetane. Njam! Recept najdete tukaj.

7 – ČOKOLADNO-KARAMELNI MOUSSE

Še ena božanska sladica za vse ljubitelje kombinacije karamele in čokolade. Ter seveda kremnih moussov. Nujno poskusite tale recept tukaj.

8 – SKUTINA TORTA (BREZ TESTA) S KARAMELNIM PRELIVOM

Tole pa je sladica za ljubitelje skute, osvežilnih in mogoče ne tako čokoladnih sladic (ali pa tudi – saj si lahko ljubitelj obojega). 🙂 Skutina pita je preprosta za pripravo in vsebuje le nekaj osnovnih sestavin. Za preliv pa priporočam vašo najljubšo karamelo (domačo ali mlečno). Recept najdete tukaj.

9 – JESENSKA TORTA S CIMETOM, JABOLKI in KARAMELO

Kor verjetno veste, se karamela odlično poda tudi z jabolki. Zato sem pripravila tortico jesenskih okusov: jabolk, cimeta in karamele. Slasten recept najdete tukaj.

10 – ČOKOLADNI MAFINI S KARAMELO

Mafini so ena tistih slaščic, ki se jih v dobri družbi najraje lotimo. So preprosti za pripravo, priprava je zabavna in nič kaj stresna, okus pa je (če le imamo dober recept) odličen. Tale preprost in slasten recept vas gotovo ne bo razočaral.

11 – PANAKOTA S KARAMELO

Še ena klasična sladica, ki jo obožujemo skorajda vsi. Tudi pri tem receptu lahko uporabite vašo najljubšo karamelo.

Panakota s slano mlečno karamelo

12 – SNICKERS SLADICA V KOZARCU

Za konec pa še priljubljena Snickers sladica v kozarcu. Slastna kombinacija arašidov, karamele in čokolade. V praktični obliki – v kozarčku je tudi priprava preprosta. Recept najdete tukaj.

Za konec pa le še odgovor na vprašanje. Kje dobiti karamelo in katera karamela je najbolj primerna za določeno sladico?

Domača karamela (po našem hišnem receptu)

Katero uporabiti v kateri sladici oz. kakšna je razlika?

  • Za večino sladic sta primerni obe – odvisno od okusa. Domača je malo bolj sladka – izdelana iz žganega sladkorja in ima originalni okus klasične karamele. Mlečna karamela pa je malo manj sladka (se jo lahko več poje brez da bi pekla zgaga ali kaj takega) – izdelana iz sladkega (kondenziranega) mleka. Lahko bi rekla, da sta okusa popolnima drugačna, tako da priporočam, da poskusite obe in se nato sami odločite, katera vam bolj ustreza.
  • Pri receptih pa je tudi zapisano – ali bolj priporočam za določeno sladico domačo ali mlečno karamelo – pri večini receptov, kot sem že omenila, pa je izbira vaša, saj sta obe možnosti odlični, vendar drugačni.

Kje še uporabiti karamelo?

  • V palačinkah, kot namaz za kruh, v kavi, v pitah, v makronih, v sladoledu ali kot preliv za sladoled … ali pa kar preprosto – na žlico.

Veselo ustvarjanje in sladkanje!

Cupcakes z mlečno karamelo

Komentiraj