fbpx Skip to main content

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu je božanska kombinacija rahlega mousse, karamele in sladke smetane, ki oba močna okusa malo ublaži. Preprosta in hitro pripravljena sladica je odlična za priboljšek po kosilu, z njo pa lahko razveselimo prijatelje, ki se nepričakovano oglasijo pri nas.

Ne bo časa za pripravo slaščic doma? Sladice v kozarcu lahko naročite tudi pri meni. Tukaj si oglejte široko ponudbo okusov in oddajte naročilo.

Čokoladno-karamelni mousse v kozarcu

Odkar sem preizkusila mlečno karamelo dulce de leche – Delixia, jo uporabim pri vedno več sladicah. Še posebej jesen se mi zdi tak čas, ko se karamela prileže v veliko sladicah … Več o tem, kaj sploh je dulce de leche in kako se jo lahko uporabi, si lahko preberete v tem prispevku, kjer sem jo preizkusila v maslenih kolačkih z mlečno karamelo. Mlečno karamelo odslej lahko dobiš tudi v novi spletni trgovini – Slastna karamela.

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu


Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo v spletni trgovini – Slastna karamela. Vabljeni! Za 10 % popust na celoten nakup v spletni trgovini pa lahko uporabite kodo RUDOLFOVAMALCA10.


Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta).

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.


Sestavine:

Postopek:

  1. Mlečno karamelo in mleko segrejemo, da dobimo tekočo karamelno zmes.
  2. Sladko smetano stepemo in jo do uporabe hranimo v hladilniku.
  3. Čokolado stopimo nad paro in odstavimo.
  4. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake pa stepamo z žlico sladkorja nad paro.
  5. Rumenjakom med mešanjem počasi vmešamo stopljeno čokolado in nato še približno polovico karamelne mase. Nato z lopatko previdno vmešamo še beljakov sneg.
  6. Kozarčke zdaj le še napolnimo: izmenjujeta naj se plasti čokoladno-karamelnega moussa in preostale karamele. Na vrh pa nadevamo še stepeno sladko smetano, sladico pa dekoriramo s čokoladnimi ostružki in karamelnim prelivom.

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu je nared! Hitro, enostavno in slastno. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga z recepti). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj