Čokoladno-karamelni mousse v kozarcu

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu je božanska kombinacija rahlega mousse, karamele in sladke smetane, ki oba močna okusa malo ublaži. Preprosta in hitro pripravljena sladica je odlična za priboljšek po kosilu, z njo pa lahko razveselimo prijatelje, ki se nepričakovano oglasijo pri nas.Čokoladno-karamelni mousse v kozarcu

Odkar sem preizkusila mlečno karamelo dulce de leche – Delixia, jo uporabim pri vedno več sladicah. Še posebej jesen se mi zdi tak čas, ko se karamela prileže v veliko sladicah … Več o tem, kaj sploh je dulce de leche in kako se jo lahko uporabi, si lahko prebereš v tem prispevku, kjer sem jo preizkusila v maslenih kolačkih z mlečno karamelo.

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu

Sestavine:

Postopek:

  1. Mlečno karamelo in mleko segrejemo, da dobimo tekočo karamelno zmes.
  2. Sladko smetano stepemo in jo do uporabe hranimo v hladilniku.
  3. Čokolado stopimo nad paro in odstavimo.
  4. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake pa stepamo z žlico sladkorja nad paro.
  5. Rumenjakom med mešanjem počasi vmešamo stopljeno čokolado in nato še približno polovico karamelne mase. Nato z lopatko previdno vmešamo še beljakov sneg.
  6. Kozarčke zdaj le še napolnimo: izmenjujeta naj se plasti čokoladno-karamelnega moussa in preostale karamele. Na vrh pa nadevamo še stepeno sladko smetano, sladico pa dekoriramo s čokoladnimi ostružki in karamelnim prelivom.

Čokoladno-karamelni mousse z mlečno karamelo v kozarcu je nared! Hitro, enostavno in slastno. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga z recepti). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja