fbpx Skip to main content

Snickers torta z mlečno karamelo, čokolado in arašidi je božanska kombinacija okusov. Torta pa je slastna, ravno prav hrustljava in kremna obenem. Res jo priporočam prav vsem! 

NE BO ČASA ZA PEKO? PREVERITE PONUDBO SLAŠČIC (KLIK) IN TORT (klik) ter NAROČITE ODLIČNE torte in SLAŠČICE ZA VAŠ DOGODEK.

Kontakt: info@rudolfovamalca.com

Snickers torta z mlečno karamelo, čokolado in arašidi

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo v spletni trgovini – Slastna karamela. Vabljeni! Za 10 % popust na celoten nakup v spletni trgovini pa lahko uporabite kodo RUDOLFOVAMALCA10.

Sestavine:

Za tortni obroč obsega 16 ali 18 cm.

Za biskvit uporabimo polovično maso brownijev z dulce de leche – recept je tukaj.

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta).

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Postopek:

  1. Biskvit spečemo v okroglem pekaču. Ko se ohladi, ga po potrebi obrežemo, če je previsok. Okoli njega ovijemo acetatno folijo za lažje sestavljanje torte.
  2. Na ohlajen biskvit namažemo debelo plast slane mlečne karamele.
  3. Na to plast posujemo nasekljane pražene arašide.
  4. Lotimo se še priprave kreme. Smetano in mleko segrevamo do vretja in nato prelijemo čez nalomljeno temno čokolado. Ganaš emulgiramo s paličnim mešalnikom in pustimo, da se ohladi.
  5. Čisto malo ganaša damo na stran za čisto zgornji čokoladni preliv.
  6. Preostanek hladnega ganaša vmešamo v stepeno sladko smetano in kremo nadevamo na torto.
  7. Torto damo v hladilnik in ko se zgornja krema ohladi, torto po vrhu prelijemo s preostankom čokoladnega ganaša. Torta naj nato v hladilniku počiva vsaj 5 ur.
  8. Za božanski karamelni dripping slano mlečno karamelo segrejemo, jo nadevamo v vrečko in torto okrasimo.
  9. Do postrežbe torto hranimo v hladilniku

Snickers torta z mlečno karamelo, čokolado in arašidi je nared! Se še komu cedijo sline? Njami!

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo v spletni trgovini – Slastna karamela. Vabljeni! Za 10 % popust na celoten nakup v spletni trgovini pa lahko uporabite kodo RUDOLFOVAMALCA10.

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj