Skip to main content

Banoffee pita je ena izmed najbolj enostavnih sladic za pripravo. Poleg tega pa je še odličnega okusa. Sočna, ne presladka, z odlično kombinacijo okusov in tekstur. Sestavljena je le iz štirih delov: piškotnega dna, plasti mlečne karamele (dulce de leche), plasti banan in plasti sladke smetane. Enostavneje res ne gre!

Ključna sestavine banoffee pite je mlečna karamela, dulce de leche. Sama pa jo rada pripravim tudi z našo Domačo karamelo by Rudolfova malca.

banofee pita

Recept: Banoffee pita

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo tukaj (klik).

Sestavine:

Sestavine zadostujejo za pito s premerom 24 do 26 cm.

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta).

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Postopek:

  1. Najprej naredimo piškotno dno. Zdrobimo piškote in orehe ter zraven vmešamo stopljeno maslo. Zgnetemo, da dobimo posamezne kompaktne kose mase.
  2. Vse skupaj stresemo na pekač za pito (na dno pekača damo še eno tanko podlago ali peki papir, da bo šla pita lažje ven iz pekača) in s prsti razporedimo maso po dnu in po robovih.
  3. Damo v hladilnik za vsaj eno uro.
  4. Nato po dnu pite razporedimo mlečno ali domačo karamelo.
  5. Za naslednjo plast banane zelo na tanko narežemo in razporedimo po piti.
  6. Za konec stepemo sladko smetano (z žlico sladkorja) in jo razporedimo po vrhu pite.
  7. Pito lahko okrasimo z nasekljanimi orehi in/ali čokolado.
  8. Banoffee pito vzamemo iz pekača (postavimo jo na nek ožji predmet od same pite – npr. kozarec za vlaganje in pekač previdno odstranimo in preložimo na podstavek za torto ali na krožnik).
  9. Postrežemo jo lahko takoj ali pa jo do postrežbe hranimo v hladilniku (naslednji dan, ko se okusi prepojijo je še boljša).

Najbolj enostavna banofee pita je nared! Njam!

Ključna sestavine banoffee pite je mlečna karamela, dulce de leche. Sama pa jo rada pripravim tudi z našo Domačo karamelo by Rudolfova malca.

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj