Skip to main content

Panakota s slano karamelo v sebi skriva celo paleto okusov. V zgornjem delu je v panakoti skritih nekaj koščkov bele čokolade, sledi božanska panakota s slano karamelo, v spodnjem delu pa še tanka plast čokoladnega ganaša. Sladica je okronana s posipom iz nastrgane bele čokolade in prelita z božansko – slano karamelo, ki odlično dopolnjuje oba čokoladna okusa, saj ju s svojim slanim pridihom le še bolj poudari. Priprava sladice je čisto enostavna, preverite …

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo tukaj (klik).

Panakota s slano mlečno karamelo

Panakota s slano karamelo

Recept je nastal v sodelovanju z MojMuffin.si, najslajšo spletno trgovino, kjer so med drugim na voljo ti prikupni modelčki za panakoto.

Sestavine:

Postopek:

  1. Lističe želatine namočimo v mrzli vodi.
  2. Sladko smetano (400 g) zavremo in odstavimo, da se nekoliko ohladi.
  3. V mlačno smetano stresemo koščke bele čokolade in nato še 2 ožeta lističa želatine.
  4. Zmešamo, da dobimo enotno zmes in jo nadevamo v silikonske modelčke za panakoto do polovice. Za ta del uporabimo približno 2/3 panakote. Modelčke damo v skrinjo in nadaljujemo s postopkom.
  5. V preostanek vmešamo še 4 žlice slane karamele in zmešamo, da dobimo enotno zmes (po potrebi malo segrejemo, a masa ne sme zavreti, saj je v njej že želatina).
  6. V karamelno zmes vmešamo še zadnji listič želatine in premešamo, da se stopi.
  7. Ko je prvi del dobro ohlajen in strjen, v modelčke vlijemo na novo pripravljen del panakote s slano karamelo. Modelčke napolnimo skoraj do vrha (malo prostora pustimo še za ganaš). In jih damo v skrinjo.
  8. Nato pripravimo še čokoladni ganaš. Čokolado in smetano stopimo nad paro in malo ohladimo, nato pa dolijemo v modelčke (čisto tanko plast).
  9. Vse skupaj pustimo v skrinji čez noč in potem jemljemo ven iz skrinje po potrebi (približno 1 uro pred postrežbo in odtajamo v hladilniku).
  10. Preden sladico postrežemo, jo prelijemo s slano karamelo (pomagamo si z dresirno vrečko) in posujemo z nastrgano belo čokolado in po želji s karameliziranimi oreščki.

Panakota s slano karamelo je nared! Njami!

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo tukaj (klik).

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

Komentiraj