O meni

Manca s piškoti

Foto: Klemen Brumec

Hej! Sem Manca Rudolf, ustanoviteljica sladke blagovne znamke Rudolfova malca, pod katero najdete:

 • torte po naročilu za vse dogodke (poroke, konference, praznovanja, druženja)
 • slaščice po naročilu
 • sladki catering
 • in še veliko več

Slaščice za vas ustvarjam od marca 2018. Pri kreiranju in izdelavi slaščic pa imam v mislih naslednje glavne poudarke:

 • Ponuditi želim odlične okuse. Pri peki zato uporabljam le najboljše sestavine, moko iz lokalnega mlina, jajca iz lokalne kmetije, belgijsko čokolado najboljše kvalitete. V slaščicah pa nikoli ne uporabljam: margarine, rastlinske smetane, praškov za kreme in drugih umetnih nadomestkov oz. ojačevalcev okusov.
 • Poleg odličnega okusa oz. z njim povezano je tudi vodilo o naravnih torticah. Brez industrijske proizvodnje, brez uporabe polizdelkov, brez predpripravljenih mešanic za kreme ipd.
 • Poleg okusa dajem velik poudarek tudi na videz mojih slaščic. Pogled je naš prvi stik s slaščico in s popolno dodelanim videzom želim v strankah vzbuditi navdušenje že na prvi pogled.
 • Glede okusov in dekoracij sem tudi zelo prilagodljiva in z veseljem ustrežem vašim željam. V ponudbi je že nekaj veganskih okusov (v prihodnosti jih dodam še več), slaščice pa je možno prilagoditi na najrazličnejše alergije (brez laktoze, brez mlečnih izdelkov, brez glutena, brez jajc ipd.). (Tu bi le opozorila, da nimam ločene brezglutenske kuhinje in zato žal ne morem zagotoviti slaščic za celiakaše.)
 • Med okusi in različnimi slaščicami želim ponuditi čim več izbire. Rada imam tako klasične kot tudi nenavadne – nove kombinacije okusov. Zaenkrat je izbor klasičnih okusov izredno velik. Trenutno pa delam na tem, da v ponudbo dodam še več bolj posebnih, nenavadnih, presunljivih in nepozabnih kombinacij okusov. Komaj čakam, da vam pokažem več!

…………………………………………………………………………………………………….

Sem tudi avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca, kotička s svežimi, preprostimi in slastnimi recepti.

Pri kreiranju receptov imam v mislih naslednje iztočnice:

 • Recepti so narejeni iz svežih, sezonskih sestavin.
 • Svoje sladice pripravljam iz kakovostnih sestavin, ki dajo sladici bogat okus.
 • Izogibam se uporabi polizdelkov. Raje čim več pripravim sama. Primeri: piškoti za tiramisu, čokoladno-lešnikov namaz, vanilijev ekstrakt, košarice s čokoladno kremo
 • V sladice skušam dodajati čim manj sladkorja. A sladica je vendarle sladica. Nadomestki sladkorja nam na dolgi rok naredijo več škode kot koristi, zato se jih v velikem loku izogibam.

Nenazadnje pa imam pri kreiranju receptov v mislih tudi sodoben hiter tempo življenja. Zato želim, da so moji recepti:

 • preprosti
 • iz sestavin, ki jih imamo pogosto pri roki
 • v veliki večini hitro pripravljeni
 • nazorno napisani

Moja največja želja je, da bi si tudi vi kdaj pa kdaj vzeli čas in pripravili domačo sladico ter da pri pripravi ne bi imeli težav, zato so recepti napisani:

 • nazorno
 • z vsemi podrobnostmi, da jih lahko pripravijo tudi začetniki
 • v vedno več receptov poskušam vključiti tudi fotografije postopka ali celo video

Čeprav so moji recepti preprosti, so sladice slastne in okusne. Nikoli ne varčujem pri sestavinah, ki dajo sladici res poln okus. Moje najljubše sestavine so: kakovostna čokolada, vanilija, cimet, limona, pomaranča, rum, likerji …
Pri peki pa ne uporabljam: margarine, praškov za kreme in drugih nadomestkov pristnih, svežih sestavin.

Najraje imam lokalne sestavine, kdaj pa kdaj pa posežem tudi po eksotičnih.

OD KOD IME?

Ime bloga in blagovne znamke Rudolfova malca je vsem, ki me poznajo čisto logično. Vsem ostalim pa vse pomene Rudolfove malce razložim v nadaljevanju.

Rudolfova malca

Rudolfova malca v sebi združuje oba moja priimka, dekliškega (Malc) in novega (Rudolf), ki sem ga prevzela po možu. Zelo podobno pa je tudi mojemu imenu in priimku: Manca Rudolf -> Rudolfova Manca -> Rudolfova malca. Že na prvi pogled razkriva, da bo na blogu govora o hrani (malca). V glavni vlogi pa je sladkosnedi jelenček Rudolf, ki ima najraje božič in božične piškote.

BOLJŠA POLOVICA

Ne bi bilo ne pravično ne resnično reči, da je Rudolfova malca sad le mojega dela. V ozadju se skriva še boljša polovica Rudolfove malce, to je moj mož Metod. On skrbi za tehnično podporo bloga, pa tudi za fotografije. Poleg tega je najboljši degustator in tudi promotor Rudolfove malce. Moje slaščice z veseljem ponese v svet med svoje prijatelje in o Rudolfovi malci s ponosom širi glas. Brez pretiravanja lahko rečem, da je on res desna roka Rudolfove malce. Vedno več tudi sodeluje pri pripravi slaščic in predvsem pri  dostavi teh. Z veseljem sodeluje, ko se s parom, ki naroči poročno torto pri meni, skupaj spoznamo. Lahko rečem, da je enakovreden član ekipe Rudolfove malce. Občasno, ko me zasujete s sporočili, pa mi pomaga tudi pri odgovarjanju, tako da se ne čudit, če vam bo kdaj odpisal 😀

Manca in Metod poroka

Foto: Aleš Senožetnik

P.S.: Če te zanima, kako je bilo na najini poroki, klikni sem. 🙂

ZGODBA

Rudolfova malca ni sad dolgoletnih izkušenj, saj mi peka sladic ni bila položena v zibelko (čeprav sta moja stara starša imela gostilno in sem na to zelo ponosna – stara mama Marija Gnezda je ena mojih največjih vzornic). V svojih otroških in najstniških letih sem spekla komaj kakšno sladico. Ko pa sem se poročila in sva se z možem preselila na svoje, sem začela pospešeno odkrivati čudoviti svet slaščic in slaščičarstva. Z vsakim novim preizkušenim receptom sem dobila še več radovednosti za nadaljnje raziskovanje. V tistem začetnem obdobju, se spomnim, sem bila najbolj navdušena, ko sem odkrila domač recept za Bounty, ki je bil še boljši od kupljenega (kupljenega v resnici sploh ne maram preveč, ker je reeees presladek). Nad odkrivanjem novih receptov sem bila tako navdušena, da se nisem mogla upreti,  ko sem zagledala ponudbo za avtorje portala oblizniprste.si. Tam sem se veliko naučila, a kmalu sem začutila, da bi rada nekaj več. Da bi rada imela čisto svoj kotiček, kamor bi objavljala svoje recepte, razmišljanja in poglede na kulinariko. Konec avgusta 2016 se mi je želja izpolnila – rodil se je blog Rudolfova malca.

Recepte sem pridno objavljala večkrat na teden, odzivi bralcev so bili nepredstavljivi. Že v nekaj tednih je Rudolfova malca prerastla okvire pričakovanj, število bralcev še vedno iz dneva v dan narašča. Prišla so tudi sodelovanja z nekaterimi mojimi najljubšimi podjetji, sodelujem pa tudi v projektih, kjer snemamo filme z recepti, v katerih neskončno uživam.

Ob ustvarjanju slaščic pa je v meni tlela že nova želja – zasnovati svojo blagovno znamko slaščic. Na to pot sem se po nekaj mesečnih intenzivnih pripravah (in urejanju papirjev) tudi podala, in sicer marca 2018, ko sva skupaj z mami (in ostalimi člani družine) odprli zaenkrat najbolj optimalno možnost za uresničitev mojih sanj – Dopolnilno dejavnost na kmetiji. V okviru te dejavnosti vam danes lahko ponudim izredno širok izbor slaščic, sladkih darilc in storitev kot na primer postavitev sladkega kotička oz. sladki catering. Svoje slaščice iz dneva v dan razvijam in nadgrajujem. Moj cilj je, da moje slaščice zaslovijo zaradi svojega dodelanega izgleda in okusa po celi Sloveniji in tudi širše.

Obenem si želim na blog še naprej dostavljati svežo vsebino, skleniti nova poznanstva in začeti nova sodelovanja. Upam, da vam bo v moji družbi še naprej prijetno.