Naša

ZGODBA

V nadaljevanju si lahko preberete vse o naših začetkih, od kod izvira ime
ter nekaj zanimivosti o nas, ki ustvarjamo za vas.

Naša

Zgodba

V nadaljevanju si lahko preberete vse o naših začetkih, od kod izvira ime
ter nekaj zanimivosti o nas, ki ustvarjamo za vas.

Pri Rudolfovi malci ustvarjamo Nastja, Metod in Manca.

Leta 2016 sem začela pisati blog z recepti, čez dve leti sva z možem Metodom začela delati torte in sladice po naročilu, leta 2020 pa se nama je pridružila še punca mojega brata, Nastja.

Pri naših tortah in slaščicah nam je najbolj pomemben okus, ki temelji na kakovostnih in naravnih sestavinah, poleg tega nam je izredno pomemben izgled tort in slaščic, za katerega se trudimo, da govori vašo zgodbo.

Ustvarjamo pod blagovno znamko Rudolfova malca, pod katero najdete:

 • torte po naročilu za vse dogodke (poroke, praznovanja, poslovne dogodke, druženja …)
 • slaščice po naročilu
 • postavitve sladkih kotičkov
 • tečaje
 • recepte
 • in še veliko več
K čemu stremimo?

Naša vizija sladic

Slaščice za vas ustvarjamo od marca 2018. Pri kreiranju in izdelavi slaščic pa imamo v mislih naslednje glavne poudarke:

  • Ponuditi želimo odlične okuse. Pri peki zato uporabljamo le najboljše sestavine, moko iz lokalnega mlina, jajca iz lokalne kmetije, belgijsko čokolado najboljše kvalitete. V slaščicah pa nikoli ne uporabljamo: margarine, rastlinske smetane (razen pri veganskih slaščicah), praškov za kreme in drugih umetnih nadomestkov oz. ojačevalcev okusov.
  • Poleg odličnega okusa oz. z njim povezano je tudi vodilo o naravnih sladicah. Brez industrijske proizvodnje, brez uporabe polizdelkov, brez predpripravljenih mešanic za kreme ipd.
  • Poleg okusa dajemo velik poudarek tudi na videz naših slaščic. Pogled je naš prvi stik s slaščico in s popolno dodelanim videzom želimo v strankah vzbuditi navdušenje že na prvi pogled.
  • Glede okusov in dekoracij smo tudi zelo prilagodljivi in z veseljem ustrežem vašim željam. V ponudbi je že nekaj veganskih okusov, slaščice pa je možno prilagoditi na najrazličnejše alergije (brez laktoze, brez mlečnih izdelkov, brez glutena, brez jajc ipd.). (Tu bi le opozorili, da nimamo ločene brezglutenske kuhinje in zato žal ne morem zagotoviti slaščic za celiakaše.)
  • Med okusi in različnimi slaščicami želimo ponuditi čim več izbire. Radi imamo tako klasične kot tudi nenavadne – nove kombinacije okusov. Vedno smo na lovu za novimi kombinacijami in radi preizkušamo kaj novega. Komaj čakamo, da vam pokažemo še več!
Kdo smo?

MANCA RUDOLF

Sem ustanoviteljica Rudolfove malce, skrbim za vsa vaša naročila, z vami se dogovarjam preko maila in telefona. Poskrbim, da je delo v naši delavnici splanirano v nulo. Za vas kreiram nove okuse in recepte.

Skozi celo leto vas oskrbujem s slaščicami preko sladkih paketkov, božične ponudbe, velikonočnih dobrot itd. O vseh novostih, zanimivostih in delu iz ozadja pa vas (včasih manj, včasih bolj uspešno) obveščam preko Instagrama, Facebooka in e-novic.

V začetku sem slaščice in torte pripravljala sama, zdaj ko je ekipca zrastla, pa tortam dodam vsaj tisto končno piko na i.

Kdo smo?

METOD RUDOLF

Je ključni člen Rudolfove malce že od samega začetka. Ustvaril je našo prvo spletno stran in je še vedno skrbnik spletne strani, dostavljalec vaših sladkih dobrot, nabavnik, ključno vlogo pa odigra tudi v sami delavnici, kjer skrbi za biskvite, masleno kremo, piškote, pakiranje ipd. Zelo smo mu hvaležni tudi za to, da rad prevzame administrativna dela (pisanje deklaracij, računov, dobavnic ipd.). Je tudi naš fotograf – avtor vseh fotk, ki jih objavimo na spletu in družbenih omrežjih.

Kdo smo?

NASTJA MALC

Pridružila se nam je poleti 2020. Najprej je zaključila slaščičarsko šolo na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, potem pa je šolanje nadaljevala in zaključila z nazivom prehransko-živilski tehnik.

V naši delavnici obvlada čisto vse, od krem, polnil, premazovanja tort, različnih slaščic, je mojstrica makronov in avtorica vseh čudovitih figuric iz sladkorne mase. Velikokrat poskrbi za prevzeme vaših tort in slaščic, pomaga pa tudi pri večjih dostavah.

Manca s piškoti
Kako smo prišli do tu?

Zgodba

Rudolfova malca ni sad dolgoletnih izkušenj (vsaj v začetku ni bila), saj mi peka sladic ni bila položena v zibelko (čeprav sta moja stara starša imela gostilno in sem na to zelo ponosna – stara mama Marija Gnezda je ena mojih največjih vzornic). V svojih otroških in najstniških letih sem spekla komaj kakšno sladico. Ko pa sem se poročila in sva se z možem preselila na svoje, sem začela pospešeno odkrivati čudoviti svet slaščic in slaščičarstva. Z vsakim novim preizkušenim receptom sem dobila še več radovednosti za nadaljnje raziskovanje. V tistem začetnem obdobju, se spomnim, sem bila najbolj navdušena, ko sem odkrila domač recept za Bounty, ki je bil še boljši od kupljenega (kupljenega v resnici sploh ne maram preveč, ker je reeees presladek). Nad odkrivanjem novih receptov sem bila tako navdušena, da se nisem mogla upreti,  ko sem zagledala ponudbo za avtorje portala oblizniprste.si. Tam sem se veliko naučila, a kmalu sem začutila, da bi rada nekaj več. Da bi rada imela čisto svoj kotiček, kamor bi objavljala svoje recepte, razmišljanja in poglede na kulinariko. Konec avgusta 2016 se mi je želja izpolnila – rodil se je blog Rudolfova malca.

Recepte sem pridno objavljala večkrat na teden, odzivi bralcev so bili nepredstavljivi. Že v nekaj tednih je Rudolfova malca prerastla okvire pričakovanj, število bralcev še vedno iz dneva v dan narašča. Prišla so tudi sodelovanja z nekaterimi mojimi najljubšimi podjetji, sodelujem pa tudi v projektih, kjer snemamo filme z recepti, v katerih neskončno uživam.

Ob ustvarjanju slaščic pa je v meni tlela že nova želja – zasnovati svojo blagovno znamko slaščic. Na to pot sem se po nekaj mesečnih intenzivnih pripravah (in urejanju papirjev) tudi podala, in sicer marca 2018, ko sva skupaj z mami (in ostalimi člani družine) odprli zaenkrat najbolj optimalno možnost za uresničitev mojih sanj – Dopolnilno dejavnost na kmetiji. V okviru te dejavnosti sem vam  lahko takrat ponudila izredno širok izbor slaščic, sladkih darilc in storitev kot na primer postavitev sladkega kotička oz. sladki catering. Obseg dela se je hitro povečal, vedno več mi je pri ustvarjanju, dostavi slaščic ipd. pomagal moj mož, kmalu pa se je ekipi pridružila moja svakinja Nastja Malc. Danes smo v ekipi trije stalni člani (Manca, Metod in Nastja), ob povečanem obsegu dela pa nas je lahko v delavnici tudi 5 naenkrat.

Zelo smo ponosni, da smo v teh letih pripravili poročne torte in sladice za preko 80 porok. Poleg porok smo s tortami in slaščicami polepšali tudi mnoga praznovanja, od otroških rojstnih dni, do okroglih obletnic, praznovanj ob krstih, obhajilih in birmah, poslovnih dogodkih itd.

Po nekaj letih delovanja smo svojo dejavnost razširili tudi na tečaje, kjer naše znanje in izkušnje z veseljem predajamo naprej. Do zdaj smo jih izvajali le v živo, trenutno pa pripravljamo še nekaj več – vsem dostopne, nazorno posnete in poučne – online tečaje. Komaj čakamo, da vam jih pokažemo!

Svoje slaščice, okuse in znanje iz dneva v dan razvijamo in nadgrajujemo. Naš cilj je, da naše slaščice zaslovijo zaradi svojega dodelanega izgleda in okusa po celi Sloveniji in tudi širše.

Obenem si želimo na blog še naprej dostavljati svežo vsebino (v obliki receptov in novih online tečajev), skleniti nova poznanstva in začeti nova sodelovanja. Upam, da vam bo v naši družbi še naprej prijetno.

Od kod ime

Rudolfova malca

Ime bloga in blagovne znamke Rudolfova malca je vsem, ki me poznajo čisto logično. Vsem ostalim pa vse pomene Rudolfove malce razložim v nadaljevanju.

Rudolfova malca v sebi združuje oba moja priimka, dekliškega (Malc) in novega (Rudolf), ki sem ga prevzela po možu. Zelo podobno pa je tudi mojemu imenu in priimku: Manca Rudolf -> Rudolfova Manca -> Rudolfova malca. Že na prvi pogled razkriva, da bo na blogu govora o hrani (malca). V glavni vlogi pa je sladkosnedi jelenček Rudolf, ki ima najraje božič in božične piškote.

K čemu stremimo?

BLOG

Lepo vabljeni tudi na blog Rudolfove malce, kotiček s svežimi, preprostimi in slastnimi recepti.

Pri kreiranju receptov imamo v mislih naslednje iztočnice:

 • Recepti so narejeni iz svežih, sezonskih sestavin.
 • Sladice pripravljamo iz kakovostnih sestavin, ki dajo sladici bogat okus.
 • Izogibamo se uporabi polizdelkov. Raje čim več pripravimo sami. Primeri: piškoti za tiramisu, čokoladno-lešnikov namaz, vanilijev ekstrakt, košarice s čokoladno kremo …
 • V sladice skušamo dodajati čim manj sladkorja. A sladica je vendarle sladica. Nadomestki sladkorja nam na dolgi rok naredijo več škode kot koristi, zato se jih v velikem loku izogibamo.

Nenazadnje pa imamo pri kreiranju receptov v mislih tudi sodoben hiter tempo življenja. Zato so naši recepti:

 • preprosti
 • iz sestavin, ki jih imamo pogosto pri roki
 • v veliki večini hitro pripravljeni
 • nazorno napisani

Naša največja želja je, da bi si tudi vi kdaj pa kdaj vzeli čas in pripravili domačo sladico ter da pri pripravi ne bi imeli težav, zato so recepti napisani:

 • nazorno
 • z vsemi podrobnostmi, da jih lahko pripravijo tudi začetniki
 • v vedno več receptov poskušamo vključiti tudi fotografije postopka ali celo video

Čeprav so naši recepti preprosti, so sladice slastne in okusne. Nikoli ne varčujemo pri sestavinah, ki dajo sladici res poln okus. Naše najljubše sestavine so: kakovostna čokolada, vanilija, cimet, limona, pomaranča, likerji, sveže sezonsko sadje …

Najraje imamo lokalne sestavine, kdaj pa kdaj pa posežemo tudi po eksotičnih.