Skip to main content
Včasih se prileže sladica, ki je hitro pripravljena – še najrajši pa, da za pripravo ne potrebujemo pečice. Za vas sem pripravila seznam najbolj priljubljenih receptov brez peke.

 

1) Banoffee pita
Slastna pita s piškotnim dnom in s čisto enostavno pripravo, seveda – brez peke. Recept si oglejte tukaj.

2) Limetine kroglice
Poleg tega, da za njihovo pripravo ne potrebujete pečice, so limetine kroglice zelo osvežilne in zato odlična poletna sladica. Preverite recept.

3) Mangov mousse z malino
Tale enostavna sladica v kozarcu je enostavna za pripravo. V njej se prepletajo moji najljubši poletni okusi. Še kdo obožuje mango in maline? Recept najdete tukaj.

Mangov mousse z malino - sladica v kozarcu - Rudolfova malca

4) Borovničev cheesecake v kozarcu
To različico priljubljene slaščice lahko pripravite bodisi v kozarcu ali kot tortico. Pri tortici pazite le na to, da bodo kreme dovolj kompaktne, sicer dodajte želatino ali agar agar. Recept za enostavne sladice v kozarcu pa je na voljo tukaj.

5 in 6) Tiramisu
Kljub temu da je to ena lažjih sladic za pripravo, je po mojem mnenju tudi ena najokusnejših. Sama sem pripravila vanilijevo različico tiramisuja ter bananino različico te priljubljene sladice. Za klasično uporabite recept za bananinega in samo izpustite banane.

7) Bananin sladoled
Kaj drugega se poleti bolj prileže kot sladoled. Tale pa je še doma pripravljen – iz ene same sestavine ter s prelivi in dodatki po željah. Bi sploh lahko bilo še enostavnejše? Klik klik za recept.

8) Medena panakota

Odlična hitro pripravljena sladica brez peke – združuje vse moje priljubljene elemente: med, čokolado in panakoto. Poskusite. 

Če boste ustvarjali po mojih receptih, bom zelooo vesela kakšne slike. 🙂

Veliko užitkov pri ustvarjanju in sladkanju!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj