Skip to main content

Medena panakota z medeno čokolado bo všeč predvsem ljubiteljem medu. Ko sem dobila in prvič videla medeno čokolado, sem bila nad idejo o okusu in kombinaciji navdušena – moje navdušenje pa je samo naraslo, ko sem medeno čokolado tudi poskusila. Božansko! Lahko bi jo jedla kar tako. Pa se je vseeno kmalu porodila ideja za tale recept. Preprosta panakota, sladkana z medom, ki s svojim blagim okusom dovoli medeni čokoladi, da zares pride do izraza. Vsem, ki se vam že cedijo sline, priporočam, da medeno čokolado čim prej preizkusite, takoj zatem pa še tale recept …

Medena panakota z medeno čokolado

Za najboljše rezultate uporabite kvalitetno čokolado, sama priporočam odlično čokolado BAM, proizvajalca Barry Callebaut. Ob nakupu v njihovi spletni trgovini pa lahko izkoristite kodo za 10 % popust – RUDOLFOVAMALCA10

Sestavine:

Za 3 do 4 porcije.

Za medeno panakoto:
 • 0,5 l sladke smetane
 • 50 ml mleka
 • 50 g medu oz. po okusu
 • 10 g vanilijevega sladkorja
 • 4 lističi želatine
Za ganaš iz medene čokolade:

Postopek:

Za medeno panakoto:
 1. Sladko smetano in mleko zavremo in odstavimo, da se ohladi toliko, da posoda na otip ni več vroča, ampak je le topla.
 2. Želatino namočimo v hladni vodi. Ko se panakota dovolj ohladi, da ni več ”vrelo vroča” damo vanjo ožete lističe želatine in med ter vanilijev sladkor. Premešamo, da se vse skupaj raztopi in dobimo enotno zmes.
 3. Pripravljeno maso nalijemo v kozarčke poljubnih velikosti in damo kozarčke s panakoto v hladilnik za vsaj 3 ure (lahko pa kar čez noč). Če smo v časovno stiski pa v skrinjo za cca. pol ure.
Za ganaš iz medene čokolade:
 1. Ko je panakota ohlajena, se lotimo priprave ganaša iz medene čokolade.
 2. Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo čez medeno čokolado.
 3. Zmešamo z metlico, da dobimo enotno zmes. Za še bolj gladek ganaš vse skupaj emulgiramo s paličnim mešalnikom.
 4. Preden ganaš prelijemo na panakoto, ga ohladimo vsaj na sobno temperaturo, da ne bo stopil panakote.
 5. Ohlajen ganaš torej prelijemo čez panakoto. 

Medena panakota z medeno čokolado je tako nared. Prepustite se odlični medeno-čokoladni kombinaciji. Njam!

Preizkusite še ostale čokoladne recepte, ki jih najdete tukaj.

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj