Skip to main content

Poletni meseci se že nasmihajo in verjamem, da vsi že sanjamo poletje na plaži. Sama pa sanjarim tudi že o poletnih sladicah. Tokrat sem pripravila recept s tropskih pridihom manga. V sladico pa so se prikradle še maline, ki jih bomo že kmalu lahko nabrali kar na domačem vrtu. Mangov mousse z malino je osvežilna, slastna in hitro pripravljena sladica.

Priprava sladice je zelo enostavna in ne zahteva pečice. Glavna komponenta sladice je puhast mangov mousse, za dodatno svežino pa poskrbi malinov pire ter sveže maline.

Mangov mousse z malino - sladica v kozarcu - Rudolfova malca

Mangov mousse z malino

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker. S klikom na določene sestavine  pridete do kakovostnih Dr. Oetker izdelkov.

Sestavine:

Za približno 10 sladic po 1,5 dl.

Mangov mousse:
Malinov pire:
 • sveže maline ter meta ali melisa za dekoracijo

Postopek:

Malinov pire:
 1. Najprej se lotimo priprave malinovega pireja.
 2. Maline spasiramo in jih pokuhamo skupaj s sladkorjem in koruznim škrobom. 
 3. Maline kuhamo, da se zgostijo – najprej do vretja ter nato še cca. 3 minute.
 4. Nato jih še enkrat spasiramo s paličnim mešalnikom ter po potrebi (če ne maramo malinovih pikic) precedimo čez gosto cedilo.
 5. Malinov pire lahko že takoj razporedimo po kozarčkih (po dnu). Preden nadevamo mangov mousse, pa naj se pire dobro ohladi. Po želji lahko malinov pire najprej ohladimo in šele nato nadevamo v kozarčke.
Mangov mousse:
 1. Nato se lotimo priprave mangovega mousse. Mange olupimo in odstranimo peško – pozorni smo na to, da pri nakupu res izberemo kvalitetne in zrele mange – saj je od tega odvisen končni okus sladice.
 2. Mango spasiramo s paličnim mešalnikom ter pire pokuhamo skupaj s koruznim škrobom in limoninim sokom, enako kot maline, do vretja in nato še 3 minute, da se vse skupaj zgosti.
 3. Ko se mangov pire zgosti, ga po potrebi še enkrat spasiramo in predenemo v drugo posodo da se ohladi.
 4. Ko je mangov pire ohlajen, nadaljujemo s pripravo. Sladko smetano stepemo do rahlih vrhov.
 5. V drugi posodi najprej na kratko razmešamo mascarpone, nato vmešamo še sladkor v prahu ter mangov pire. Mešamo na nizki hitrosti mešalnika, ravno toliko, da se sestavine združijo v enotno zmes.
 6. Na koncu z lopatko na rahlo dodamo še sladko smetano.
 7. Mangov mousse sedaj le še nadevamo v kozarčke z malinovim pirejem (najlažje mousse nadevamo z dresirno vrečko).
 8. Sladico damo v hladilnik za vsaj pol ure, da se mousse z mascarponejem stisne. Preden sladice postrežemo, pa jih še okrasimo s svežimi malinami ter lističi mete ali melise.

 

Slasten mangov mousse z malino je nared! Njami!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: Brezplačna e-knjiga: Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Mangov mousse z malino - sladica v kozarcu - Rudolfova malca

Komentiraj