Skip to main content

Limetine kroglice so male osvežilne poslastice, odlične za vroče poletje, ko je prevroče, da bi prižigali pečico in ko se tako prileže nekaj osvežilnega. Tropski okusi limete in kokosa  nas popeljejo na plažo pod palme, kjer pozabimo na skrbi in uživamo v sladkem trenutku.

Limetine kroglice sem postregla v prikupnih skledah iz Daša’s Pottery, kaj niso prelepe?

Limetine kroglice

Limetine kroglice

Sestavine:

 • 250 g kokosove moke
 • 100 g mletih mandljev
 • sok 1 limete
 • nastrgana lupinica 2 limet
 • nastrgana lupinica 1/2 limone
 • 200 ml kondenziranega mleka*
 • grobo mleti praženi lešniki ali mandlji (za povaljat)

*Namesto kondenziranega mleka lahko uporabite stopljeno belo čokolado ali smetano + sladilo po želji, lahko tudi karamelo ali celo med. Možnosti je veliko, sami se lahko odločite za vašo najljubšo. Kondenzirano mleko pa lahko pripravimo tudi sami doma, saj to ni nič drugega kot mlečna marmelada. Pripravimo ga tako, da kuhamo mleko in sladkor v prahu v razmerju približno 5:1 , da se mleko zgosti, to je približno 2 uri na nizkem ognju, vmes pa večkrat premešamo. Mleko nato odstavimo in ohladimo. Kondenzirano mleko je zdaj pripravljeno za uporabo pri tej ali kateri drugi sladici (npr. za glazuro mirror glaze), odlično pa je tudi, če ga – tako kot običajno marmelado – namažemo na kruh in pojemo.

Postopek:

 1. Nastrgamo limetino in limonino lupinico.
 2. V posodi zmešamo vse sestavine za kroglice: kondenzirano mleko, kokos, mandlje, limono in limeto ter vse skupaj dobro premešamo. Po potrebi, odvisno od strukture mase dodamo še tekoče sestavine (kondenzirano mleko ali kar navadno mleko) ali suhe (kokos ali mandlje).
 3. Maso damo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se stisne in da se sestavine prepojijo.
 4. Nato iz nje oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v grobo mletih praženih mandljih ali lešnikih.
 5. Kroglice hranimo v hladilniku.

Limetine kroglice so pripravljene in poletno razvajanje se lahko prične. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj