Skip to main content

Velikokrat pridejo prav preprosti recepti, ki so hitro pripravljeni ter vseeno odličnega okusa. Takšen je tudi tale recept za čisto preprosto jogurtovo sladico – z nekaj prilagoditvami pa jo lahko uživate tudi za zajtrk.

Izberemo sezonsko sadje, meni najljubši so seveda gozdni sadeži, rada pa dodam tudi hruško, banano, kivi, granatno jabolko ali celo breskev in marelico v sezoni.

Priprava te sladice vam bo vzela le kakšnih 15 do 20 minut. Odlična je sveže pripravljena, lahko pa jo pripravimo tudi večer prej (če jo delamo npr. za zajtrk ali pa mogoče za pogostitev v službi in zjutraj nimamo časa za pripravo). Če sladico pripravimo prej, jo do postrežbe obvezno shranjujmo v hladilniku.

Pa si poglejmo recept …

Mogoče vas zanimajo tudi naslednji recepti za enostavne sladice:

Preprosta jogurtova sladica – zajtrk v kozarcu

Sestavine:

Za 2 do 3 osebe:

 • 300 g grškega jogurta (lahko je tudi navadni polnomastni jogurt)
 • 2 žlici medu oz. po okusu
 • 150 g sladke smetane (pri različici za zajtrk lahko izpustimo)
 • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
 • sok in lupinica 1/2 bio limone
 • maline in borovnice (po želji tudi drugo sadje: banane, kivi, granatno jabolko, jagode …)
 • drobljenec (crumble), classic – Rudolfova malca
Postopek:
 1. Sladko smetano stepemo do rahlih vrhov.
 2. V drugi posodi zmešamo grški jogurt, limonin sok in lupinico, vanilijo ter med.
 3. Nato dobljeni mešanici dodamo stepeno sladko smetano in jo na rahlo vmešamo z lopatko. Po potrebi lahko dodamo še malo medu.
 4. Krema je pripravljena in že se lahko lotimo sestavljanja kozarčkov: po dnu kozarčkov razporedimo drobljenec (crumble). Dodamo eno plast jogurtove kreme. Nanjo položimo izdatno količino sadja (po potrebi ga narežemo na manjše koščke). Nadaljujemo z naslednjo plastjo jogurtove kreme. Na vrh pa položimo še preostanek sadja in še malo drobljenca.

Enostavna in slastna jogurtova sladica (oz. zajtrk) je že nared. Njami!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Preprosta jogurtova sladica v kozarcu

Komentiraj