Skip to main content

Zelo sem počaščena, ko se par za poročne slaščice obrne name. Tole se je tokrat zgodilo drugič in moje navdušenje je bilo neizmerno (še enkrat iskrena hvala tudi Martini in Matiasu, ki sta na tem področju prebila led). Tokrat sta si bodoča ženin in nevesta zaželela enoporcijske tortice, da bo vsak gost deležen svoje – in pa ene malo večje torte – da mladoporočenca ne bosta prikrajšana za rezanje torte.

Čeprav je bilo manjših tortic skupaj 44, sem pod objektiv uspela ujeti le 2 (pa še to ne najlepši). Za fotografiranje sem imela namreč naslednje pogoje: veter, ki je s tortic odpihnil vso dekoracijo v kombinaciji z najtoplejšim jesenskim dnevom letos – res, toliko sonca kot tistih par minut fotografiranja, nisem videla cel september skupaj. A nad vremenom se ne bom pritoževala – saj vsakemu privoščim lepo sončno vreme na poročni dan!

Enoporcijske tortice

Okus tortic je bil gozdni sadeži – čokolada. Kreme in biskvit za enoporcijske tortice sem imela na zalogi. Kako pa vse skupaj lepo zapakirati v lepe bele mini poročne tortice, pa sem tuhtala nekaj časa. A na koncu se je izšlo.

Za to naročilo in hkrati izziv sem neizmerno hvaležna, saj sem se med testiranjem in pripravo tortic veliko naučila. Predvsem pa sem  – potem, ko sem premazala 44 mini tortic (in še nekaj testnih) – dobro zvadila obmazovanje tortic. To je bila res odlična vaja, saj sem se od prve pa do zadnje tortice ”pohitrila” za vsaj trikrat. V tem sem uživala in če bi bilo treba, bi jih obmazala še več.

Kot rečeno, je recept mešanica že objavljenih receptov. Recept za kakavov biskvit najdete tukaj, za čokoladno kremo tukaj, tukaj za kremo iz gozdnih sadežev, v nadaljevanju pa sledi še recept za švicarsko masleno kremo.

ŠVICARSKA MASLENA KREMA

Za pripravo te kreme boste potrebovali naslednje pripomočke: posodo za pripravo kreme, 2 posodi (lonca) za toplo in hladno kopel, električni mešalnik, metlico in termometer.

Sestavine:

za okvirno 30 mini tortic

Postopek:

  1. Posodo, kjer bomo pripravljali kremo, dobro umijemo in obrišemo (nikakor ne sme biti mastna). Ob sebi si pripravimo vročo kopel, kopel s hladno vodo, termometer in električni mešalnik (tudi ta dobro očiščen).
  2. Beljake in sladkor z metlico počasi mešamo in segrevamo nad paro, da dosežejo 60 °C.
  3. Nato posodo odstavimo in 10 minut stepamo, da dobimo puhast beljakov sneg, ki naj bo ohlajen na 30 do 35 °C (to najlažje dosežemo s hladno kopeljo).
  4. Nato v sneg postopoma dodajamo maslo sobne temperature, da se maslo lepo vmeša v maso. Na koncu dodamo še stopljeno in ohlajeno belo čokolado,  dobro premešamo in švicarska maslena krema je pripravljena.

Krema je res izvrstna za premaz vseh vrst tort in tudi na enoporcijske tortice se je odlično podala.

Še enkrat iz srca hvala mladoporočencema za zaupanje!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Zahvaljujem se portalu Ceneje.si za sponzoriranje te objave. enoporcijske tortice

Komentiraj