Skip to main content

Z mojim najdražjim sva prejšnji teden preživela na morju v Rovinju. Kdor me spremlja na InstaStorries, je že malo na tekočem s tem, kar sva počela … Za vse druge pa bom dogajanje strnila v naslednjih vrsticah … Na koncu pa še poslastica v obliki seznama za 5 norih stvari, ki jih lahko počneš na morju …

na kratko …

V pritlični sobici apartmaja Suzy sva preživela krasen teden, z novo pridobitvijo, družabno igro Carcasonne (priporočava!) nama ni bilo res nikoli dolgčas … Ko pa nisva bila v hladnem zavetju apartmaja sva se sprehajala po ozkih uličicah v starem mestnem jedru, raziskovala obalo in iskala lepe kotičke na plaži, se sprehajala po gozdnih poteh v okolici Zlatnega rta, raziskovala sosednja otoka Crveni otok in otok Maškin …

kulinarična doživetja …

Nisva pa izpustila niti najinih kulinaričnih doživetij; vsako leto si na morju zadava cilj, da greva vsaj 1x na pico, 1x na morsko ploščo in enkrat na jed po izbiri (pri Metodu je to običajno mešano meso na žaru, pri meni pa še kakšna morska poslastica).

# PICA

Res najboljšo in vseh pohval vredno pico sva jedla na Crvenem otoku v piceriji Birichino … Bogato obloženo z domačimi sestavinami in dokaj debelim robom iz hrustljavega testa iz krušne peči. Moja je bila morska, Metodova pa slavonska z domačo šunko, salamo in feferoni. Zadovoljna sva bila tako nad prijazno postrežbo kot tudi nad ugodnimi cenami, ki so bile nižje kot na plaži v Rovinju in tudi nižje kot v centru Rovinja …

# JED PO IZBIRI

Odlično meso na žaru in povprečne njoke z dimljenim lososom sva jedla kar na plaži v kampu Polari Camp. Za takšno restavracijo na plaži in v neposredni bližini kampa sva bila nad okusnim obrokom pozitivno presenečena. Nad cenami malo manj pozitivno …

# Ribja plošča

Zadnji dan pa sva si privoščila ribjo ploščo v konobi Mezza Brenta … Res odlična postrežba in še boljša hrana. V lepem ambientu izven mesta je bila najina zadnja letošnja morska kulinarična izkušnja popolna!

Na splošno pa sva v ponudbi zasledila naslednjo – za naju – drastično spremembo – na bolje. V prejšnjih letih sva vedno ob naročilu Coca cole, Fante ali Sprita dobila hm – postano srednje mlačno brozgo brez mehurčkov, ki v najslabših primerih niti original Coca cola ni bila … Letos pa na najino začudenje niti ene takšne izkušnje – povsod so naju postregli s pijačo v originalni embalaži, ob srečnih dnevih sva dobila poleg celo led in limono.

# Sladoled

Ne morem pa niti mimo najboljšega sladoleda v Rovinju. Privoščite si ga lahko v slaščičarni Sweet Corner, ki poleg odličnega domačega sladoleda ponuja tudi celo paleto slaščic. Najbolj me je mikala pistacijeva tortica, pa tudi browniji so izgledali res slastno … A najprej je bilo treba poizkusiti vse okuse sladoleda, zato je za ostale sladice žal zmanjkalo dni … Srčno upam, da se po njih še kdaj vrnem. 

Za konec pa še malo za šalo, malo zares: kaj vse se nama je spletlo po glavi, kar bi lahko počela na morju – približno polovico od naštete sva res počela, druga polovica pa ostaja za bolj pogumne in predrzne. Ja, moja domišljija na morju ne pozna meja …

5 norih stvari, ki jih lahko počneš na morju

# 1 Preplavaj do sosednjega otoka

Vedno, ko vidim otok nasproti, me zamika, da bi do njega preplavala, tokrat pa je bila misel še bolj mamljiva, saj je bil sosednji otok oddaljen le kakšnih 400 metrov od obale Rovinja. Na koncu je mojo noro idejo povozilo preveliko število prehitrih motornih gliserjev na moji relaciji. Ko postanem bolj pogumna in predrzna pa kaj takega preizkusim – in se javim, če preživim.

# 2 Fotografiraj otroke, ki skačejo po trampolinu (in jim na koncu poskušaj fotografije prodatI)

Saj veva, ta ideja je pre predrzna. Zato tega nisva počela (prodajala fotografij, ki sva jih za šalo posnela). Mogoče pa kakšen poklicni fotograf zagrabi za to idejo (jo še malo dodela) in z njo poskuša – dokaj mimogrede – zaslužiti kakšno kuno na morju. (Fotografije v galeriji.)

# 3 Vožnja z Buggyjem

Tole mašino pa sva preizkusila že lani. Je hitra, veliko praši in spodbuja raziskovalnega duha, saj se da z njim priti po vseh potkah in potkicah, ki se ti jih peš ne da prelazit, za avto pa so preozke.

# 4 Nočno kopanje – ko so vsa vodna igrala le zate

Nočnega kopanja letos nisva preizkusila, sva se pa (šele zadnji dan) spraševala, kaj se z napihljivimi vodnimi igrali zgodi čez noč. Sklepam, da sva pravilno uganila, da jih 1) ne pospravijo in 2) ne čuvajo celo noč. Ergo – ponoči imaš lahko vsa igrala samo zase. Preizkusiva naslednič – ko postaneva bolj pogumna in predrzna. (Fotografije v galeriji.)

# 5 Sprehodi se po hotelskih parkiriščih in ugibaj, kateri avtomobili so najdražji

Pri nama je to izgledalo tako: Metod obožuje avte in njihove fotografije tudi zbira (in jih objavi na Instagram profilu @c.a.r.slo – lahko mu sledite, če vas ta tema zanima). Jaz pa o avtih nimam pojma. Moja največja vrlina v zvezi z njimi (res avta niti vozit ne znam spodobno, čeprav – pst, imam izpit) je ta, da preberem kakšen napis, ki ga slučajno vidim in potem, ko sva na drugi strani avta se pohvalim: stavim, da je tole Lexus. Metod začuden, kako to veš, a si prebrala? Jaz pa se delam, da sem po naključju uganila. No, naslednja stopnja te male igrice pa je ta, da se razgledam po parkirišču in na uč (znanja o tem, verjemite, res nimam) poskušam uganit najdražji (ali najcenejši) avto. Potem pa mi Metod razloži, za koliko sem se zmotila. Zabavno!

Za konec pa si oglej še galerijo najinih počitnic v Rovinju z vsemi norimi in manj norimi stvarmi, ki sva jih počela.

galerija

Hvala vsem, ki ste se prebili  do konca tega poletnega branja. Upam, da najdete v zapisu tudi zase kakšno idejo za dopust v Rovinju in da vam 5 norih stvari, ki jih lahko počneš na morju ne zaslepi možganov. Preden preizkusite kakšno (preveč) noro idejo, počakajte, da postanete bolj pogumni in predrzni.

Jaz bom medtem ko čakam, objavila še celo vrsto novih receptov, zato me spremljajte s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj