Skip to main content

Grška zloženka z malinami in medom v kozarcu je zelo enostavna sladica, lahko tudi zajtrk ali malica, hkrati pa božanskega okusa: grški jogurt, maline, med – saj to vse skupaj ne more biti nič drugega kot – božansko! Priprava pa je enostavna, ker plasti le zložimo eno vrh druge in sladica je pripravljena! Mmmmm, kaj je boljšega kot grška sladica na sončen pomladni dan!

V toplejših dneh se še posebej priležejo sladice brez peke, odlične na pogled in ponavadi enostavne za pripravo pa so še posebej sladice v kozarcu. Če imate radi jogurt, preverite, še kaj vse sem že pripravila z njim. Ker se že bliža poletje, preverite tudi poletne recepte na blogu.

Grška zloženka z malinami in medom v kozarcu

sestavine:

za eno veliko porcijo grške zloženke:

 • 200 g grškega jogurta
 • 1 pest svežih malin
 • pol banane
 • 1 do 2 žlici medu
 • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
 • par koščkov bele čokolade (za dekoracijo)
 • listič sveže mete (za dekoracijo)

Banane sem k malinam dodala le, da ublažijo kisel okus malin. Po želji jo lahko tudi izpustite oz. nadomestite z drugim sladilom, z več medu ipd.

postopek:

 1. Pripravimo si sestavine in kozarec. Banane z vilicami zmečkamo.
 2. Bananino kašo dodamo k malinam in na rahlo zmečkamo, da ostane še kakšen cel košček malin.
 3. Grško zloženko zdaj le še zložimo. Prva plast je grški jogurt, nato malo medu, potem sadno kašo iz malin in banane. Vse skupaj še enkrat ponovimo, na vrhu pa naj bo grški jogurt.
 4. Na koncu po vrhu sladico okrasimo še z medom, celimi malinami, meto in nasekljano belo čokolado.

Grška zloženka z malinami in medom je pripravljena. Vzemite jo na balkon ali teraso in ob osvežilnih tonih grške sladice opazujte, kako se narava prebuja. Vsaj tako sem naredila jaz.

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice. Spremljate pa me lahko tudi na Facebooku, Instagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj