Skip to main content

Sacher mafini so kot nalašč za ljubitelje Sacher tortice, všeč pa bodo tudi vsem ljubiteljem čokolade. So sočni mafini bogatega okusa! Ljubiteljem čokoladnih mafinov pa priporočam, da poskusijo tudi temne mafine s sladkim presenečenjem.

Sacher mafine sem preizkusila že pred leti! Ko pa sem spoznala moža in ko sem ugotovila, da obožuje Sacher torto, sem mu jih eno leto spekla za rojstni dan. Poželi so tak uspeh, da so se uvrstili na moj seznam priljubljenih in tako jih večkrat spečem za kakšna praznovanja, druženja s prijatelji ali za okrepčilo za na dolgo pot, kot se je zgodilo tokrat, ko smo jih z našim zborčkom vzeli s seboj na Kog. V eno smer smo se vozili 2 uri in pol in ni težko verjeti, da je mafinov zmanjkalo že v eno smer.

Sacher mafini

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta). 

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Sestavine:

za čokoladni preliv:

Postopek:

 1. Pripravimo pekač za mafine – obložimo ga s papirčki za mafine. Če imamo silikonskega, lahko mafine pečemo brez papirčkov in namastitve pekača.
 2. Nad paro stopimo 180 g čokolade in jo damo na stran.
 3. Iz beljakov in približno polovice (50 g) sladkorja stepemo čvrst sneg. Mešamo več minut.
 4. Vmešamo maslo in sladkor. Dodamo rumenjake in ponovno premešamo.
 5. Dodamo stopljeno čokolado in premešamo.
 6. Dodamo moko in pecilni prašek in na hitro premešamo.
 7. V maso previdno vmešamo še sneg.
 8. Maso nadevamo v pekač za mafine. Vdolbine napolnimo do 3/4.
 9. Mafine pečemo 20 do 22 minut na 190 °C.
 10. Počakamo, da se ohladijo ter jih vzamemo iz modelčkov.
 11. Po vrhu jih premažemo z marelično marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom.
 12. Čokoladni preliv naredimo iz čokolade in masla oz. kokosove maščobe, ki ju stopimo nad paro. Počakamo, da se preliv malo ohladi, ga nato polijemo po mafinih in mafine postavimo na hladno, da se preliv strdi.

Sacher mafini so nared! Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice. Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj