Skip to main content

Že od vsega začetka sem si želela, da se na tem blogu ne bi zbirali le suhoparni recepti, ampak da bi se med recepte spletle tudi zgodbe, inspiracije, zamisli, navdihi … Do zdaj mi to ni najbolje uspevalo. Res ne. Na zavihku Zgodbe se je v 8 mesecih nabralo pičlih 10 prispevkov in še od tega večina nasvetov (ki so sicer super uporabni, a brez takšne zgodbe, kot bi si želela).

Vmes se mi je sicer porodilo že tisoč idej o tem, kakšne prispevke bi lahko še pisala, od tega, da bi vam razkrila moj mini kotiček, kjer ustvarjam, pečem in fotografiram (mogoče še vseeno kdaj) pa do tega, da bi na blogu predstavljala domače ustvarjalce, uspešne zgodbe, unikatne izdelke … (to pa imam zagotovo še v planu, tako da če se kdo najde v zgornjih besedah, naj me kar pocuka za rokav za brezplačno predstavitev na blogu). Vmes pa veliko takšnih, za katere vam raje niti ne povem. No, ajde,  vam za hec povem eno; enkrat me je prešinilo in sem začela delat etikete za kozarce, tiste z moko, sladkorjem, kavo ipd. Ja, odlična ideja, kajne … no ja, dokler mi ni končno kapnilo, da jaz pač nisem designer in da nimam potrebnega znanja, da bi vse, kar si zamislim prenesla v digitalno obliko, v glavi je že izgledalo čudovito in prisrčno, računalnik pa kar ni in ni hotel narediti tega, kar sem si zamislila. Etikete so na srečo splavale po vodi še preden so ugledale luč sveta. Idejo pa šparam za čase, ko si bom lahko privoščila designerja za tak projekt.

Skratka, toliko neuresničenih idej, da je kar groza. Zato sem tokrat kar takoj poprijela za pisalo (tipkovnico), začela pisati prvih 5 petkovih najljubših in se odločila, da jih napišem vsak petek. Upam, da bodo petkovi prispevki komu v navdih ali pa vsaj zanimivo branje ter da boste tudi vi z mano delili kakšnega svojega najljubšega.

Za začetek sem izbrala mojo najljubšo temo, kuhinjski pripomočki. Sem so vključeni krožniki, sklede, servisi, pladnji in vse, kar je še takega. Pripomočki za peko pa pridejo na vrsto v prihodnjih petkovih prispevkih.

Mojih 5 petkovih najljubših: krožniki, sklede …

Objava ni sponzorirana.

# 1 Tropski kaktus krožnik, iz Gud shopa

Letos trendovski tropski motivi, v tem primeru kaktusi, se na krožnik odlično podajo, ga naredijo igrivega in trendovskega.

Vir: gud-shop.com

# 2 Bel servis iz porcelana iz Vonj narave

Klasičen, bel porcelan, v tem servisu izpade elegantno, a hkrati igrivo. Skratka, lepo!

# 3 Skleda Home iz Mercatorja

Tudi ta skleda mi je všeč zaradi svoje preprostosti in lepega vzorca, ki doda skledi novo dimenzijo.

# 4 Lesene posodice iz Interio

Lesene posodice na tak način, da so od znotraj tudi videti lesene, od zunaj pa pobarvane s trendovskimi pastelnimi barvami, sem pred kratkim videla prvič in se takoj zaljubila vanje!

# 5 Lesen servirni pribor za solato Flamingo iz Mrs. Clueless

Če smo začeli, pa naj še zaključimo s tropskimi motivi. Flamingo v kombinaciji z lesom je čudovita kombinacija!

Kateri od zgornjih je pa tebi najljubši?
Kateri krožnik, skodelico, pribor, servis … bi še dodal/-a na seznam?

Odgovor zapiši v komentar. Novih objav (takšne se bodo zvrstile ob petkih) in receptov ne zamudi s prijavo na e-novice. Spremljate pa me lahko tudi na Facebooku, Instagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

2 komentarja

  • Saša pravi:

    S pisanjem bloga je res več dela, kot je videti. Včasih se ustavim na tvoji strani, ker je vse tako lepo in preprosto. Zelo redko kaj spečem, mogoče bom pa vseeno probala narest kakšno od tvojih sladic …?

    • Uh, ja, res je kar veliko dela, od ideje do izvedbe, pa potem fotografiranja, zbiranja in preurejanja fotografij in končno zapisa bloga. Ampak dokler to počnemo iz veselja, ni težko, ni pa niti lahko. 🙂 Sem si danes pogledala tvoj blog in je res lušten! In fotografije so res svetovne, dobro ujameš prave trenutke. 🙂
      Ja, priporočam, saj večina jih je čisto enostavnih. 🙂

Komentiraj