Skip to main content

Vsak, kdor me pozna, ve, da sem prava ljubiteljica (in zbirateljica) uhanov (drugega nakita praktično ne nosim). Res jih imam doma celo zbirko, zato odločitev za današnjo temo ni bila težka, je pa bila težka izbira le petih najljubših. Na koncu so prevagali spomini, ki me na določene vežejo; eni uhani so s poročnega potovanja, drugi s tradicionalnega božičnega sprehoda med stojnicami v praznični Ljubljani, spet tretje izdeluje meni ljuba oseba. Na koncu sem se odločila za teh 5:

Objava ni sponzorirana.

# 1 Uhani linški piškoti s čokolado – Brlogarka

Uh, v njene uhane sem se zaljubila že davno in do danes imam njenih uhanov že celo zbirko: od avokadov, Domaćice, sneženega moža, gerber in še kakšne sem gotovo pozabila … Takšni detajli, kot jih ona ujame v svoje miniature … lepših in bolj precizno izdelanih uhanov še nisem videla! Na seznam najboljših so se seveda uvrstili domači piškoti, a si ne morem pomagati, da ne bi objavila še fotografije z Domaćica piškoti – kot pravi!

# 2 Rožice iz muranskega stekla s poročnega potovanja

Čeprav nisva bila na poročnem potovanju na otoku Murano, ampak na Makarski, so tam prodajali tako lepe uhane, da sem jih preprosto morala vzeti. Še vedno so lep spomin na najlepše in najbolj brezskrbne dni mojega življenja in prekrasen modni dodatek.

# 3 Steklene sovice s tradicionalnega božičnega sejma v Ljubljani

Ta tradicija sega v leto 2008, ko sem na božičnem sejmu prvič dobila uhane – steklene kivije. Od takrat se čisto vsako leto ustavim pri isti stojnici in si izberem nove uhane za novo leto. V zbirki imam tako že steklene kivije, lubenice, note, rožice, dežnike, koktajle, miš in sir, božične lizike in moje najljubše – roza sovice. 

# 4 Uhani s pikicami – Luiza

Luiza je sveža ustvarjalka, ki je svojo pot pričela letos. Takoj ko sem videla njene prve izdelke, sem se vanje zaljubila. Preprosti, minimalistični, a tako prikupni motivi. Ano, ki stoji za znamo Luiza, tudi osebno poznam in ko nekdo, ki ga poznam stopi na samostojno pot, se še posebej razveselim!

# 5 Leseni uhani lisice

Les je eden mojih naljubših materialov. Tile uhani pa so tako natančno izdelani in s tako prikupnim motivom, da so se brez odlašanja uvrstili na seznam 5 najljubših. Z rdečeoranžno barvo so uhani res popolni, saj barva dobro poudari motiv lisice, obenem pa se še super ujame s prenekaterimi mojimi oblačili.

Pred kratkim pa sem odkrila še mnoge druge ustvarjalce krasnih uhanov, za katere si še moram vzeti čas in si jih čim prej priskrbeti, ker res izgledajo čudovito, med njimi so Kvičke kvačke, ManuelaS, BySandy
Uh, kaže, da bo v prihodnje prišel še drugi del mojih najljubših uhanov.

S serijo prispevkov Mojih 5 petkovih najljubših sem pričela prejšnji teden in tukaj si lahko ogledate prispevek od prejšnjič. Za naslednje pa me spremljajte še naprej.
Lahko s prijavo na e-novice ali pa na Facebooku, Instagramu in Pinterestu. Se beremo!

One Comment

  • Saša pravi:

    Brlogarka je tudi mene tako navdušila, da nisem mogla, da bi si jih ne kupila. Ker v ušesih ne prenesem ničesar razen žlahtnih kovin jih nosim preoblikovane v majhno broškico na zimski jakni ali torbici.

Komentiraj