Skip to main content

Leto je naokoli in spet se bliža noč čarovnic, ko lahko tudi pri oblikovanju slaščic spustimo domišljijo na plano in ustvarimo kakšno nenavadno slaščico. Lansko leto so bili to pri meni strašljivi kozarčki. Letos sem se odločila za nekaj manj strašljivega – nastali so skorajda prikupni duhci in buče – makroni za noč čarovnic. V nadaljevanju vam razložim, kako jih pripravite …

Preverite tudi naše nove ONLINE TEČAJE tukaj (klik klik).

 

 

Makroni za noč čarovnic

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker, ki je priskrbel kakovostne sestavine.

Sestavine:

Makroni:
CIMETOVA Krema za makrone:
 • 150 g bele čokolade
 • 150 g sladke smetane
 • pol žličke cimeta v prahu
 • cimetova palčka
Potrebujemo še:

Postopek:

Makroni:
 1. Pri makronih je najpomembnejša predpriprava, zanjo se res splača vzeti čas. Beljake vsaj 8 ur pred pripravo vzamemo iz hladilnika na sobno temperaturo in jih ločimo od rumenjakov.
 2. Potem si pripravimo vse sestavine in v eno posodo presejemo fino mlete mandlje in sladkor v prahu.
 3. Ko je vse pripravljeno, se lotimo priprave makronov. Beljake stepamo na najvišji hitrosti mešalnika, kakšne 3 do 4 minute, vmes pa dodajamo kristalni sladkor in vanilin sladkor.
 4. Nato z lopatko vmešamo suhe sestavine. Maso previdno privzdigujemo (ne premalo in ne predolgo časa), da dobimo gladko zmes. Masa je pripravljena, ko ta teče z lopatke po rahlo prekinjenih trakovih, ko zajamemo maso. Preden je masa dokončno premešana (prave gostote), jo razdelimo na pol in v polovico dodamo oranžno jedilno barvo (rdečo in rumeno).
 5. Maso za makrone nato predenemo v servirno vrečko in nadevamo kupčke na pekač. Za duhce servirno vrečko rahlo potisnemo na stran, da nastanejo duhci (kot kapljice). Za bučo pa uporabimo manjši okrogel nastavek in 6-krat v krogu nabrizgamo majhen kupček in ga potegnemo proti sredini
 6. S pekačem potolčemo ob pult, da izginejo zračni mehurčki. Kupčke pustimo sušiti na zraku vsaj 1 uro. Pri meni je idealen čas 1 ura in pol. Je pa to odvisno od vlage v zraku, lahko traja tudi 3 ure.
 7. Kako vemo, da so makroni, dovolj posušeni, da jih lahko damo sušit v pečico? Ko se ne prilepijo na prst, ko se jih rahlo dotaknemo s suhim prstom.
 8. Nato jih damo v pečico na 155 °C (ventilacijski način) za 12 do 15 minut. Spet odvisno od pečice, v kakšnih pečicah je temperatura tudi do 165 °C.
 9. Ko so makroni pečeni oz. posušeni, jih damo iz pečice in pustimo na pekaču, dokler se ne ohladijo. Nato jih previdno odlepimo s pekača in nadevamo s kremo.
CIMETOVA Krema:
 1. Kremo lahko pripravimo medtem, ko se makroni (izven pečice) sušijo.
 2. Čokolado nalomimo na majhne koščke, v smetano damo cimetovo palčko in cimet v prahu in  segrevamo do vretja.
 3. Tik preden smetana zavre, jo odstavimo, ven vzamemo cimetovo palčko in smetano prelijemo čez čokolado.
 4. Počakamo minutko in nato premešamo z metlico. Kremo damo v hladilnik za 2 uri ali v skrinjo za cca. 20 minut, da se res dobro ohladi, nato pa jo z električnim mešalnikom stepemo in nadevamo med makrone.
 5. Za še več podrobnosti pri pripravi makronov ter za še en slasten recept za vanilijeve makrone s kokosovo kremo, pa obišči tole stran.
Detajli:
 1. Ko so makroni v obliki duhcev in buč narejeni in sestavljeni, jim moramo dodati le še nekaj detajlov. Za buče stopimo čokolado in jo nabrizgamo na peki papir, da dobimo kratka stebla za bučo. Ko se čokolada strdi, jo odlepimo s peki papirja, konico pomočimo v stopljeno čokolado in pritrdimo na makron.
 2. Duhcem pa dodamo obraz s črno jedilno barvo in čopičem. Za bolj prikupne duhce, jim narišemo nasmešek,lička pa jim obarvamo z roza jedilno barvo v prahu.

Makroni za noč čarovnic so nared! Bodo vaši prikupni ali strašljivi? Buuuu!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

Preverite naše nove ONLINE TEČAJE tukaj (klik klik).

Komentiraj