Skip to main content

Si upate letos za noč pripraviti strašne sladice v kozarcu? Kdo si upa pojesti pajka? Ali se dotakniti belega duhca, ki je znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni? Kdo si upa prekopati zanemarjene grobove in se posladkati s pravo zemljo iz grobov? Strašni kozarčki za noč čarovnic torej zajemajo: krvave kozarčke z duhci, čokoladne grobove in gnusne zelene kozarčke s pajki. Si upaš poskusiti?

Strašni kozarčki za noč čarovnic

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker. S klikom na določene sestavine  prideš do kakovostnih Dr. Oetker izdelkov.

Sestavine:

Čokoladni preliv in pena:
 • 100 g temne čokolade
 • 250 g sladke smetane
Maline:
Kivi:
 • 3 zreli kiviji
 • par kapljic limone
 • sladkor (po želji)
Bela krema:
Zemlja:
DUHCI:
Ostale sestavine:

Postopek:

 1. Najprej se lotimo krvavih kozarčkov z duhci. Naredimo belo kremo: zmešamo vse sestavine: grški jogurt, vanilijo, sladkor in limonino aromo.
 2. Maline posebej pokuhamo z želirnim sladkorjem in ohladimo.
 3. Kozarčke sestavimo: na dnu je malinina plast, nato grški jogurt in na vrhu še ena malinina plast, ki jo malo zmešamo z belo kremo.
 4. Duhce naredimo tako, da jagode oblijemo z belo čokolado, jih ohladimo in nato s črnim čokoladnim pisalom narišemo obraz. Duhce damo na vrh krvavih kozarčkov.
 5. Naslednji so čokoladni grobovi. Naredimo čokoladni preliv in peno. Smetano segrejemo, 70 ml si prihranimo za kasneje, preostalo smetano pa prelijemo čez koščke čokolade ter zmešamo, da dobimo enotno zmes. Od te zmesi približno 1/5 shranimo posebej in ohladimo – to je čokoladni preliv. Ostali čokoladni kremi dodamo preostalo sladko smetano ter premešamo, da dobimo enotno zmes – to zmes še posebej dobro ohladimo – lahko kar v skrinji. Nato jo zmiksamo z električnim mešalnikom, da dobimo čokoladno peno.
 6. Nato naredimo še zemljo. Stopimo malo čokolade in jo prelijemo čez karamelizirane lešnike. Razporedimo po površini in ohladimo.
 7. V kozarčke nadevamo najprej čokoladni preliv, nato čokoladno peno, po vrhu pa potresemo zemljo. V kozarček zapičimo še piškot v obliki nagrobnega kamna, na katerega z royal icingom ali čokoladnim pisalom napišemo R I P.
 8. Za konec pa naredimo še zelene pajkove kozarčke. Kivi olupimo, zmečkamo z vilicami in pokuhamo z limoninim sokom in sladkorjem ter ohladimo.
 9. V kozarčke nadevamo kivijevo kašo, prelijemo pa jo s čokoladnim prelivom (od prejšnjih kozarčkov). Na vrh položimo pajka, ki ga izdelamo iz črnega fondata (tičine mase).
 10. Po sladicah razporedimo še ostale strašne pripomočke, ki jih imamo na voljo: medene okostnjake, jedilne oči ipd.

Strašni kozarčki za noč čarovnic so nared! Strašno grozno praznovanje in strašno dobro sladkanje vam želim. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga z recepti). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj