Skip to main content

Čokoladno-lešnikove kroglice so kroglice bogatih okusov priljubljene kombinacije čokolade in lešnikov. Okuse v kroglicah poudari malenkost slan kremni sir. Pri uporabi tega res ni bojazni, da bi bila sladica na koncu slana, kremni sir sladici le poudari okus. Sicer pa lahko v primeru, da vam okus ni dovolj sladek, dodate še malo sladkorja v prahu. Kroglice so odlične tudi za ustvarjanje z otroki. Mlajši lahko kroglice le povaljajo v kokosu, starejši pa bodo iz mase lahko naredili prav lepe kroglice. Odlična sladica, ki paše na vsako praznovanje.

Preverite tudi recepte za ostale kroglice.Čokoladno-lešnikove kroglice recept

Jaz sem kroglice naredila za poroko. Prednost takšnih kroglic je, da v hladilniku v zaprti škatli lahko zdržijo tudi 4 do 5 dni oz. da so po nekaj dneh v hladilniku celo boljše, ko se vsi okusi prepojijo. Zato so odlična za takšna praznovanja, ko zadnji dan ni časa za peko ali ko zadnje dni pečemo kaj drugega.

Čokoladno-lešnikove kroglice

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta). 

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Sestavine:

Postopek:

  1. V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine: mlete lešnike, čokolado v prahu, kakav v prahu, piškotne drobtine in sladkor v prahu.
  2. Dodamo kremni sir, rum in domačo Nutello ter premešamo. Dodamo toliko mleka, da dobimo kompaktno in dovolj sočno maso.
  3. Maso damo v hladilnik za vsaj pol ure, nato pa iz nje naredimo kroglice in jih povaljamo v kokosu.
  4. Kroglice do postrežbe hranimo na hladnem, kjer zdržijo do 3 dni.

Čokoladno-lešnikove kroglice so nared. Prijetno sladkanje!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj