Čokoladni piškoti s sredico iz kremnega sira

Da gredo čokolada in slani okusi dobro skupaj – saj sol poudari čokoladni okus – vemo že dolgo. Zato sem se tokrat odločila združiti okus čokolade in rahlo slanega kremnega sira. Nastali so čokoladni piškoti s sredico iz kremnega sira. Rahli piškoti z mehko in tekočo sredico so prava poslastica za vse ljubitelje čokolade in privržence svežih, novih okusov. Tudi na pogled so čokoladni piškoti s kremnim sirom zanimivi, saj skozi razpoke čokoladne skorjice kuka belo polnilo iz kremnega sira. Pa si poglejmo, kako se ti slastni priboljški pripravijo …

Mogoče vas zanimajo še ostali čokoladni recepti.

Čokoladni piškoti s sredico iz kremnega sira

sestavine:

za čokoladne piškote:

 • 200 g masla
 • 140 g sladkorja
 • 2 jajci
 • 400 g (bele) moke
 • 100 g nesladkanega kakava v prahu
 • 1 žlička sode bikarbone ali pecilnega praška

za sredico iz kremnega sira:

 • 170 g kremnega sira (Philadelphija ali ABC …)
 • 100 g sladkorja v prahu
 • 1 žlička škroba (gustina)
 • par kapljic limoninega soka
 • par kapljic vanilijevega ekstrakta ali malo vanilijevega sladkorja v prahu

postopek:

 1. Najprej naredimo polnilo iz kremnega sira. Vse sestavine (kremni sir, sladkor v prahu, škrob, limonin sok, vanilijo) zmešamo z električnim mešalnikom ali z metlico. Tekočih sestavin ne dodajamo v prevelikih količinah – samo po kapljicah. Maso damo v skrinjo za nekaj minut.
 2. Medtem naredimo testo za čokoladne piškote. V posodi zmešamo zmehčano maslo, sladkor in jajci.
 3. Dodamo moko, kakav in sodo bikarbono oz. pecilni prašek ter zamesimo testo.
 4. Testo damo v hladilnik za vsaj 2 uri.
 5. Maso iz kremnega sira vzamemo iz skrinje in jo nadevamo na pekač ali krožnik (izberite take, da jih boste lahko dali v skrinjo) po kupčkih v velikosti pol čajne žličke . Ko je masa razdeljena na majhne kupčke, jo damo v skrinjo za vsaj 5 ur ali kar čez noč. Tudi testo naj bo v tem času na hladnem.
 6. Ko je vse ohlajeno in so kupčki iz kremnega sira zamrznjeni, pripravimo pekače. Obložimo jih s peki papirjem. Pečico segrejemo na 190 °C.
 7. Iz testa naredimo 2 kroglici, ki ju sploščimo. Med njiju pa zapakiramo zamrznjen kupček kremnega sira. Testo oblikujemo tako, da v njem ni lukenj skozi katere bi lahko uhajalo polnilo iz kremnega sira.

  ♦ NASVET: Najprej pripravite vse ploščate ploskve iz testa, šele nato vzemite kupčke iz kremnega sira iz skrinje in jih zapakirajte med pripravljene ploskve testa, da se ne bodo med delom kupčki preveč odtalili.

 8. Piškote pečemo približno 11 minut na 190 °C. Počakamo, da se malo ohladijo, nato pa jih lahko poskusimo tudi še tople.

Čokoladni piškoti s sredico iz kremnega sira so nared in že čakajo, da razveselijo sladkosnede!
Uživajte v slastni kombinaciji okusov!

Njam!

Ne zamudite novih receptov s prijavo na e-novice. Hvala za zaupanje!