Skip to main content

Čokoladne kroglice s sredico iz kokosa in kremnega sira so okusni mali grižljaji, ki presenetijo s svojo zanimivo sestavo. Sredica iz kokosa in kremnega sira je ujeta v mehko čokoladno sredico. Šele ko v kroglico ugriznemo, se nam odkrije to čudovite presenečenje. Priprava kroglic je enostavna in ne zahteva veliko sestavin, le pri oblikovanju zahteva nekaj več spretnosti in potrpljenja. Za pripravo popolnih kroglic z lepo sredico pa je treba upoštevati trik, ki vam ga razkrijem v nadaljevanju … 


 

 

 

Čokoladne kroglice s sredico iz kokosa in kremnega sira

Sestavine:

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker, ki je priskrbel kakovostne sestavine.

Za kokosovo sredico:
Za čokoladne kroglice:

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta). 
S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Postopek:

  1. Najprej naredimo maso za kokosove sredice. Vse sestavine za kokosovo sredico zmešamo (uporabimo nestepeno smetano).
  2. Iz mase oblikujemo male kroglice, jih zlagamo na krožnik ter kroglice damo v skrinjo za vsaj 1 uro.
  3. Vnaprej si pripravimo še čokoladno maso. Smetano segrejemo do vretja, nato pa vanjo stresemo nalomljene koščke čokolade.
  4. Mešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi in dobimo enotno zmes.
  5. Zmes damo v hladilnik, da se strdi v kompaktno maso, iz katere bomo lahko delali kroglice.
  6. Ko sta obe masi ohlajeni oz. zamrznjeni, se lotimo oblikovanja kroglic. Belo zamrznjeno kokosovo kroglico obdamo s čokoladno maso, jo oblikujemo v kroglico in damo še za pol ure v hladilnik. Nato kroglice še povaljamo v kokosovi moki.

Preproste in okusne čokoladne kroglice s sredico iz kokosa in kremnega sira so nared. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: brezplačna e-knjiga z recepti). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

 

 

Komentiraj