Skip to main content

<<< Vrni se na PREJŠNJO STRAN.

Sestavine za dekoracijo samorogove torte:

Rog:
Ušesa:
Oči:
Premaz in griva iz švicarske maslene kreme:

Sestavine so navedene za 2-nadstropno torto, pri enonadstropni sestavine prepolovite.

Postopek za dekoracijo:

  1. Najprej pripravimo premaz iz švicarkse maslene kreme. Beljake in sladkor z metlico počasi mešamo in segrevamo nad paro, da dosežejo 60 °C. Nato jih odstavimo in 10 minut stepamo, da dobimo puhast beljakov sneg, ki naj bo ohlajen na 30 do 35 °C. Nato vanj postopoma dodajamo maslo sobne temperature, da se maslo lepo vmeša v maso. Na koncu dodamo še stopljeno in ohlajeno belo čokolado in premaz je pripravljen. Z njim najprej premažemo torto (najlepše je, če 2x na tanko).
  2. Preostanek maslene mase razdelimo na 3 dele in ga obarvamo z rdečo barvo, da dobimo roza kremo, z modro za pastelno modro in z mešanico obeh za vijolično.
  3. Nato z nastavki (ki jih dobite tudi pri MojMuffin.si) nabrizgamo pisano samorogovo grivo.
  4. Nato s sladkorno pisavo temne barve narišemo oči (direktno na torto).
  5. Na koncu pa naredimo še rog in ušesa – dobro je, da jih naredimo vsaj 1 noč pred postrežbo, da se fondat lahko posuši. Za ušesa razvaljamo fondat in iz njega izrežemo 4 dele (2 večja in 2 manjša) za ušesa – lahko si pripravimo model iz kartona, ki ga samo obrežemo. Oba dela zlimamo (premažemo z vodo) in manjši del pobravamo v roza ali zlato barvo.
  6. Za rog pa tičino maso razvaljamo v dolg svaljek, ki je na enem koncu debelejši in ga ovijemo okoli špine (lesene palčke) – pustimo še 4 cm špine, da bomo rog lahko zapičili v torto. Po želji rog pobarvamo z roza ali zlato barvo.
  7. Ušesa in rog pustimo, da se posušijo in jih nato namestimo na torto.

Torta samorog je tako pripravljena, da jo postrežemo in z njo razveselimo bližnje!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

 

 

Juhuuu! Samorog je dobil še mlajšega bratca (okus malina-bela čokolada – ta recept vam zaupam naslednjič) – za zdaj pa so tu njegove fotografije.

Recept si lahko shranite za kasneje. Za shranjevanje na Pinterest sem za vas pripravila ta 2 kolaža: 

Torta samorog

 

 

Strani: 1 2

Komentiraj