Skip to main content

Med peko in ustvarjanjem v kuhinji je zame najboljši čas za poslušanje glasbe. Med miselnim delom (pisanjem prispevkom, učenjem, branjem …) je ne maram poslušati, ker mi moti koncentracijo, saj se mi v mislih začne peti, namesto, da bi razmišljala. Ja, kljub temu, da je glasbi namenjen velik del mojega življenja (igram orgle, pojem v zborih, enega pa celo vodim), je pripravljenje sladic (ki je na srečo tudi zelo velik del mojega življenja) skoraj edini čas v dnevu, ko si privoščim kaj glasbe. Takrat pa si izberem tako, ki me dvigne na noge, ob kateri se počutim kot plesalka med pulti in ob kateri tudi iz srca zapojem. Tole so moji najljubši komadi:

# 1: Sing sing sing (Benny Goodman)

Kljub zgovornemu naslovu, je komad inštrumentalen. Je pa tak, da ob njem vsekakor zaplešeš. Res ne moreš, da ne bi. (Tudi če si še tak antitalent za ples kot jaz.)

# 2: Shake it off (Taylor Swift)

Ob tem komadu je hitro in produktivno sukanje po kuhinji neizogibno. Potem pa še malo priredim besedilo ( Bakers gonna bake, bake, bake, bake, bake …. I’m just gonna bake, bake, bake, bake, bake …) in trenutek je popoln.

# 3: Royals (Alex Boye cover)

Energija iz pesmi in noro dobrega (norega in dobrega) pevca se sama po sebi preseli v kuhinjo …

# 4: The Great Movie Medley (Voctave)

Od Harry Potterja do Indiana Jonesa nas komad popelje v vse najljubše filme in risanke iz otroštva. Tudi pri tem komadu, si ne morem kaj, da ne bi z njimi zapela znanih melodij …

#5: Trajna (Rudi Bučar)

Saj veste, kako je pri meni, najboljše je slovensko! In tudi tokrat ne gre brez slovenske glasbe. Sem velik fan Rudija Bučarja. Ob poskočnih Rudijevih pozabim na vse skrbi in se lahkotno zavihtim po kuhinji in zapojem z njim. Njegovi komadi res dajo človeku novega zgona, sveže energije in zagona za delo.

Kateri pa so vaši komadi, ob katerih bi kar zaplesali ali zapeli?

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na Facebooku, Instagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj