Skip to main content

Peka piškotov je vedno zabavna – tokrat predstavljam recept za malo drugačne linške piškotke, ki jih lahko brez slabe vesti ponudite tudi svojim najmlajšim. Seveda lahko po tem receptu pripravite običajno velike linške piškote, ampak mini linški piškotki so tako prikupni in priročni za mlade in mlade po srcu.

RECEPT: Mini linški piškotki s sadnim nadevom

Recept je nastal v sodelovanju z blagovno znamko Frutek in podjetjem Fructal. Čeprav so njihove kašice v pri vrsti namenjene otrokom, je tokratna serija receptov namenjena prav vsem ljubiteljem hitrih slaščic.

SESTAVINE:

POSTOPEK:

  1. Vse sestavine morajo biti na sobni temperaturi (predvsem maslo).
  2. Vse sestavine za piškote damo v posodo in jih zamesimo v testo.
  3. Testo damo za vsaj 2 uri v hladilnik.
  4. Nato ga razvaljamo na približno 4 mm debeline, iz njega izrežemo piškote (polovico z luknjicami) in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
  5. Piškote pečemo okoli 10 minut na 170 °C.
  6. Za zagotovljen uspeh si preberite še te nasvete za peko piškotov.
  7. Ko so piškoti ohlajeni, jih najprej posujemo s sladkorjem v prahu (ta korak lahko izpustimo), nato pa jih namažemo s Frutkom in sestavimo pare v linški piškot.
  8. Piškotke postrežemo takoj, saj so najboljši sveži.

Veliko veselja pri peki in sladkanju!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: Brezplačna e-knjiga: Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj