Skip to main content

Čokoladni vulkanček oz. lava cake je priljubljena sladica, kjer čokolada dobesedno teče v potokih … Nič hudega sluteč čokoladni biskvitek v sebi skriva pravo presenečenje – tekočo čokoladno sredico … Lava cake sem dopolnila z okusi, ki gredo s čokolado odlično skupaj; vroče maline, ki s svojo kislostjo dajo kontrast čokoladnemu okusu ter vanilijev sladoled, ki odlično dopolni vročo čokoladno tortico. Pa si oglejmo recept …Lava cake

Čokoladni vulkanček (lava cake) z malinovim pirejem in vanilijevim sladoledom

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker. S klikom na določene sestavine  prideš do kakovostnih Dr. Oetker izdelkov.

Sestavine:

Za čokoladne vulkančke (lava cake):
IN še:
Za malinov pire:
Potrebujemo še:

Postopek:

  1. Lava cake oz. čokoladne vulkančke moramo postreči še tople, zato si pred pripravo vse pripravimo, da jih lahko potem, ko pridejo iz pečice le še postrežemo.
  2. Za malinin pire pokuhamo maline in želirni sladkor ter odstavimo.
  3. Potem pa se že lahko lotimo kolačkov – lava tortic. Jajca stepemo s sladkorjem. Čokolado in maslo pa stopimo nad paro.
  4. Stopljeno mešanico čokolade in masla vlijemo v jajčno zmes, previdno premešamo, dodamo še moko, ponovno previdno premešamo.
  5. Modelčke (lahko so keramični ali silikonski) namastimo z maslom in posujemo s kakavom v prahu. Maso nato vlijemo v modelčke in vse skupaj pečemo cca. 12 minut na 200 °C. Pri tej sladici je še posebej pomembno, da malo testiramo in preizkusimo pečico, da vemo, koliko časa je ravno prav. Če bomo namreč pekli predolgo, sredica ne bo več tekoča, če pa premalo časa, pa bo tekoča vsa tortica. Tako da tukaj velja, da vaja dela mojstra.
  6. Ko so tortice pečene, počakamo pol minutke, nato pa jih previdno zvrnemo na krožnik, dodamo malinov pire in vanilijev sladiled ter postrežemo.

Čokoladni vulkanček (lava cake) z malinovim pirejem in vanilijevim sladoledom je nared! Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo e-knjiga z recepti). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

2 komentarja

Komentiraj