Skip to main content

Pomladno obarvana sladica v kozarcu – snickers s čokoladnim zajčkom je odlična kombinacija najboljših okusov – slane mlečne karamele, arašidov in čokolade. Mmmmm, se še komu cedijo sline že samo ob misli nanjo? Potem pa kar hitro k receptu in na delo …

Ne bo časa za pripravo slaščic doma? Sladice v kozarcu lahko naročite tudi pri meni. Tukaj si oglejte široko ponudbo okusov in oddajte naročilo.

Snickers – sladica v kozarcu

Recept je nastal v sodelovanju z MojMuffin.si, najslajšo spletno trgovino, kjer je med drugim na voljo ta prikupen modelček za zajčke.

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo v spletni trgovini – Slastna karamela. Vabljeni! Za 10 % popust na celoten nakup v spletni trgovini pa lahko uporabite kodo RUDOLFOVAMALCA10.

Sestavine:

Za 3 do 4 večje sladice v kozarcu (po 2 dl).

Postopek:

  1. Najprej pripravimo čokoladno-karamelni ganaš. Smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez koščke čokolade. Premešamo, da dobimo enotno zmes, nato dodamo še slano mlečno karamelo ter še enkrat premešamo, da dobimo enotno zmes. Ganaš damo na stran, da se ohladi.
  2. Začnemo s sestavljanjem Snickers kozarčkov. Na dno vsakega kozarčka damo po 1 žlico slane mlečne karamele.
  3. Dodamo grobo nasekljane arašide.
  4. Nato stepemo sladko smetano in sladkor. Polovico jo nadevamo po kozarčkih.
  5. Sestavljanje sladice nadaljujemo s čokoladno-karamelnim ganašem. Po želji dodamo še malo nasekljanih arašidov.
  6. V drugo polovico stepene sladke smetane vmešamo še kremni sir in 3 žlice slane mlečne karamele. Kremo nadevamo v kozarčke.
  7. Sladico zaključimo z nasekljanimi arašidi, ganašem in slano mlečno karamelo – kot dekoracijo.
  8. Za piko na i ter v duhu prihajajočih praznikov pa sladici dodamo še čokoladnega zajčka. Lahko je piškot, biskvit ali kaj drugega … jaz sem ga naredila iz mase za cakepopse. Zdrobila sem kakavov biskvit, dodala čokoladno-karamelni ganaš ter maso sploščila na debelino 1 cm. Iz mase sem izrezala zajčke s tem modelčkom in jih prelila s čokolado. Slastno in prikupno!

Snickers sladica je nared! Njam!

Karamela, ki sem jo uporabila v receptu, je na voljo v spletni trgovini – Slastna karamela. Vabljeni! Za 10 % popust na celoten nakup v spletni trgovini pa lahko uporabite kodo RUDOLFOVAMALCA10.

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

Komentiraj