Skip to main content

Sladka kamnita pot je taka fajn poslastica, saj vanjo lahko vključimo skoraj katerokoli sestavino (ki nam je napoto ali je naša najljubša). Je torej odlična, ko pospravljamo omare, hkrati pa tako slastna – seveda, enostavne stvari so po navadi najboljše! Tale sladica pa je pri meni zelo priljubljena – čeprav sicer nisem najbolj navdušena nad kaloričnimi bombami – ker vsebuje eno meni zelo ljubo sestavino – marshmallows penice, ki jih naravnost obožujem! Sladke mehke penice, ki se v ustih kar stopijo.

Sem imela pa v preteklosti problem, saj v nobeni bližnji trgovini (pa živim polg kar nekaterih supermarketov) nisem našla primernih penic (takšnih prikupno majhnih in brez kakšnih prelivov in oblivov). Zadnjič pa sem jih zagledala pri 1001 dar in takoj sem vedela, da jih hočem imeti! Odločitev za tole sladko kamnito pot, ki ji v angleščini pravijo rocky road (v slovenščini pa sem zanjo kar sama izzumila ime) pa je bila – ko sem se ozrla okoli sebe – kot na dlani. Od velike noči je namreč ostalo še nekaj piškotov in seveda čokoladnih jajčkov. Pobrskala sem še za čokolado, ki je pri meni itak vedno na zalogi – in se spravila k delu. Sladica je bila pripravljena super hitro – treba jo je bilo dati le še v hladilnik in še dobro, da sem se medtem spravila ven na kosilo in sprehod, da je čas hitreje minil. Ko sem se vrnila, pa me je čakala pripravljena sladka kamnita pot in neskončno sladkanje se je lahko pričelo!
Da se boste lahko čim prej sladkali tudi vi, pa hitro pokukajte v recept spodaj.

Recept: Sladka kamnita pot (rocky road)

Recept je nastal v sodelovanju s 1001 dar, kjer so mi priskrbeli marshmallows penice. S klikom na sestavino si jo lahko ogledate in tudi kupite.

Sestavine:

 • 300 g temne čokolade
 • 130 g masla ali kokosove maščobe
 • 200 g piškotov po izbiri
 • 120 g marshmallows penic
 • 1 pest hrustljavih kosmičev
 • 1 pest čokoladnih jajčkov (ni nujno)

Po želji lahko dodate še svoje sestavine po izbiri: oreščke, suho sadje ipd.

Postopek:

 1. Piškote nadrobimo na mešanico majhnih koščkov in drobtin.
 2. Nad paro ali majhnim ognjem v veliki posodi stopimo maslo in čokolado.
 3. Ko dobimo enotno tekočo zmes, ji dodamo nadrobljene piškote in kosmiče ter ves čas mešamo.
 4. Nato v zmes vmešamo še marshmallow penice. Mešamo toliko časa, da se penice začnejo topiti in se vleči (kot stopljen sir).
 5. Maso predenemo v pekač, obložen s peki papirjem. Poravnamo jo z lopatko – seveda kamnita pot ne more biti čisto gladka.
 6. Nato vmes po želji dodamo še nekaj čokoladnih jajčkov. Vse skupaj damo v hladilnik za vsaj 2 uri.
 7. Ohlajene narežemo na pravokotne tablice. Za lepši estetski vtis pa jih po želji posujemo s sladkorjem v prahu – sicer se pa ni za bati, da ne bi bila sladica dovolj sladka tudi brez tega.

Sladka kamnita pot je nared! Čas je za kraljevsko sladkanje.

Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice. Spremljate pa me lahko tudi na Facebooku, Instagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj