Skip to main content

Mousse iz bele čokolade z grško malino je božanska sladica z dvojnim karatkerjem: sladko-romantična in osvežilno-pristna. Sladek bel čokoladni mousse na eni strani in osvežilni sadni del z malinami in grškim jogurtom. Maline rahel sladek mousse odlično osvežijo in popestrijo. Poskusite!

Mousse iz bele čokolade z grško malino

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker, ki je s tem, da je priskrbel kakovostne sestavine, omogočil objavo tega prispevka. 

Sestavine:

Grška malina:
Bel čokoladni mousse:
Dekoracija:
 • maline
 • nastrgana bela čokolada
 • lističi mete ali melise

Postopek:

 1. Najprej se lotimo priprave spodnje plasti – grške maline.
 2. Maline in želirni sladkor mešamo v kozici, da zavrejo ter jih po želji spasiramo. Damo jih na hladno, da se ohladijo.
 3. Medtem v drugi posodi zmešamo grški jogurt, mascarpone ter limonino aromo. Ko so maline ohlajene, v maso vmešamo še te.
 4. Vse skupaj nadevamo v kozarčke do polovice in jih shranimo v hladilnik.
 5. Nato naredimo še mousse iz bele čokolade. Ločimo beljake in rumenjake.
 6. Beljake stepemo v čvrst sneg in med mešanjem dodamo 1 žlico sladkorja, ko je stepen ga damo na stran.
 7. Sladko smetano stepemo in jo damo na stran.
 8. Rumenjake, 1 žlico sladkorja in mleko stepamo nad paro, odstavimo, dodamo na koščke narezano belo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Vse skupaj ohladimo na sobno temperaturo.
 9. Nato v zmes na rahlo vmešamo sneg in sladko smetano.
 10. Maso nadevamo v kozarčke, po vrhu pa jih okrasimo z malinami, ostružki bele čokolade in lističi mete ali melise. Kozarčke do postrežbe hranimo v hladilniku.

Mousse iz bele čokolade z grško malino je nared! Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

Komentiraj