Skip to main content

Tale kokosovo-grenivkina sladica je prava mala malca – za pripravo (ko imamo enkrat pripravljeno grenivkino kremo) čisto enostavna, hkrati pa jo tako hitro zmanjka (sploh če jo postrežemo v takih malih kozarčkih, kot so na fotografijah), da moramo hitro suniti še en kozarček, dokler smo še sami v hiši. Osvežilna sladkokisla kokosova sladica nas bo popeljala nazaj (ali naprej) v poletje, na ležalnik pod palmo (iz tiste reklame “pa spala bi cel dan”) … no, pa da ne odjadramo predaleč, si jo raje čim prej pripravimo!kokosovo-grenivkina-sladica-v-kozarcku-2-1-1

Kokosovo-grenivkina sladica v kozarčku

sestavine:

 • grenivkin namaz (curd) – zadostovala bo količina, ki jo dobimo iz sestavin navedenih v receptu
 • 100 g mascarpone sira
 • 30 g kokosove moke
 • 1 čajna žlička sladkorja v prahu
 • 1 čajna žlička ruma
 • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta (ali vanilijevega sladkorja v prahu)
 • 1 čajna žlička limoninega soka
 • 2 čajni žlički mleka ali kokosove vode

Sestavine zadostujejo za približno 4 porcije sladic, kot jih vidite na fotografijah. V kozarčke gresta kakšna 2 deci in pol.

postopek:

 1. Najprej pripravimo grenivkin namaz po receptu s te povezave. Damo ga v steklen kozarec, ki ga zapremo, in počakamo, da se namaz ohladi. Namaz bo (brez dodatkov) rumena – grenivkina – plast v sladici.
 2. Za belo – kokosovo – plast pa v posodi zmešamo kokos, mascarpone, rum, limonin sok, sladkor v prahu, vanilijev ekstrakt oz. sladkor in mleko oz. kokosovo vodo.
 3. Obe kremi smo torej že pripravili. Zdaj ju le še eno za drugo zložimo v kozarec (kozarček) za serviranje. Začnemo z belo kremo, nadaljujemo pa s toliko plastmi, kolikor jih gre v kozarček (logično).
 4. Po želji lahko po vrhu posujemo kokos ali kozarčke okrasimo z mandljevimi lističi, kandirano češnjo ipd.
 5. Serviramo takoj, sicer sladico shranjujemo v hladilniku (težko rečem, koliko časa, ker je pri nas pošla še isti večer – ups).

Zdaj, ko vemo, da je priprava enostavna, sladica pa mikavna, je že skrajni čas, da si jo skupaj zložimo!

Njam!kokosovo-grenivkina-sladica-v-kozarcku-2

Komentiraj