Skip to main content

Ko si zaželim nekaj sladkega in hitro pripravljenega, najprej pomislim na mafine. So tudi slaščica, ki sem jo v otroštvu največkrat pekla – je namreč odlična slaščica za razvajanje prijateljev, družine ipd. hkrati pa tudi pripravna sladica za peko s prijatelji. Tokrat z vami delim recept za sočne in mehke kakavove mafine s koščki čokolade.

Recept: KAKAVOVI MAFINI

Recept je nastal v sodelovanju z blagovno znamko Frutek in podjetjem Fructal. Čeprav so njihove kašice v pri vrsti namenjene otrokom, je tokratna serija receptov namenjena prav vsem ljubiteljem hitrih slaščic.

Sestavine:

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 190 °C – navadna pečica. Pripravimo pekač za mafine.
  2. V eni posodi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono.
  3. V drugi posodi penasto vmešamo jajca in sladkor.
  4. Dodamo olje in Frutek ter premešamo.
  5. Dodamo kislo smetano in premešamo.
  6. Dodamo še suhe sestavine in le na kratko premešamo, da dobimo enotno maso.
  7. Maso nadevamo v vdolbine, ki jih napolnimo do dveh tretin. Po vrhu pa posujemo čokoladne kapljice oz. nasekljano čokolado. Mi smo uporabili mlečno čokolado – in izpadlo je naravnost odlično. Seveda pa lahko uporabite vašo najljubšo čokolado.
  8. Kakavove mafine pečemo 20 do 24 minut na 190 °C.
  9. Ko so pečeni, mafine nekaj minut pustimo v pekaču, nato pa jih vzamemo ven in počakamo, da se ohladijo.
  10. Mafine lahko jemo kar takšne ali pa jih dekoriramo s stopljeno čokolado in koščki čokolade ali čokoladnimi krispiji. Kakavovi mafini s koščki čokolade so zdaj pripravljeni za sladkanje!

Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: Brezplačna e-knjiga: Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj