Skip to main content

Se spomnite ježkov – te slavne slaščice, ki jo je imela v svojih časih prav vsaka slaščičarna in tudi danes jih še marsikje najdemo? Ste si kdaj želeli, da bi skupaj z otroki poustvarili to priljubljeno slaščico? Če ja, potem ste na pravem mestu, saj je priprava tehle poslastic povsem enostavna ter hkrati zabavna za ustvarjanje z otroki. Recept pa vam zaupam v nadaljevanju …

Recept je nastal v sodelovanju z blagovno znamko Frutek in podjetjem Fructal. Čeprav so njihove kašice v pri vrsti namenjene otrokom, je tokratna serija receptov namenjena prav vsem ljubiteljem hitrih slaščic.

Recept: Ježki

Sestavine:

 • 150 g zdrobljenih maslenih ali vanilijevih piškotov
 • 150 g zdrobljenega kakavovega biskvita ali kakavovih piškotov
 • 100 g Frutka kakav-proseni kosmiči-mleko
 • 10 g vanilijevega sladkorja ali vanilijeve paste
 • kokos (za povaljati)

Postopek:

 1. Najprej zdrobimo piškote in biskvit. Lahko jih zdrobimo v kuhinjskem robotu/blenderju/sekljalniku ali pa na roke – pri piškotih si lahko pomagamo z valjarjem. Uporabimo pa lahko kupljene piškote ali domače maslene/vanilijeve piškote in domač kakavov biskvit.
 2. Z žlico ali kar z rokami zmešamo vse sestavine (razen kokosa), da dobimo kompaktno maso. Če je masa preveč mehka, ji dodamo še malo piškotnih drobtin, če pa je masa presuha, ji dodamo še malo Frutka.
 3. Iz mase nato oblikujemo kroglice ali oblike po želji – lahko naredimo obliko ježkov.
 4. Kroglice oz. ježke povaljamo v kokosu (lahko pa tudi v čokoladnih mrvicah ali posipu po želji).
 5. Ježke po želji dekoriramo s koščki čokolade oz. pustimo domišljiji prosto pot.
 6. Ježke do uživanja hranimo v hladilniku.

Slastni in hitro pripravljeni ježki so nared. Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: Brezplačna e-knjiga: Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj