Skip to main content

KONČNO vam lahko pokažemo naše prenovljene prostore. Vabljeni tudi k ogledu fotografij (čisto na dnu prispevka) samega procesa in before & after fotk prostorov.

V nadaljevanju pa še malo več o tem …

PRENOVA – 1. del

~ IDEJA ~

Kmalu po tem ko sva zagledala plusek, je prišlo tudi vprašanje – kako v času porodniškega dopusta nadaljevati z Rudolfovo malco.

Že dolgo smo razmišljali o prenovi prostorov. In takoj sva vedela, da bo čas porodniškega dopusta idealen čas za to.

Takoj smo šli v AKCIJO. Dobili smo se s projektantom, da nam je izrisal načrt prostorov. Prvotna ideja je bila, da se iz trenutnih dveh prostorov (delavnice) razširimo še na garažo, ki naj bi jo spremenili v pakirnico v zadnjem delu ter izdajni pult z vitrino v sprednjem delu.

Po daljšem razmisleku pa smo ugotovili, da idejo o razširitvi na garažo opustimo. Vložek bi bil glede na trenutne finančne zmožnosti prevelik. Hkrati pa je naša lokacija malo preveč ”zakotna”.

Notranjska je menda kar se tiče turizma med vsemi slovenskimi regijami na zadnjem mestu. Unec je sicer glede na svojo velikost še kar dobro obiskan – ali recimo temu raje pretočen, pa tudi nekaj domačinov že dlje časa navija za slaščičarno na Uncu. A vseeno sva se tokrat z Metodom odločila, da poslušava zdravo pamet (ne srca, ki bi potem od stresa itak verjetno pregorelo) in se odločila, da ostanemo na našem dosedanjem načinu – priprava tort in slaščic po naročilu.

Kljub temu prenova prostorov za nas predstavlja velik korak, zato smo se je zelo veselili …

PRENOVA – 2. del

~ NAŠI ZAČETKI ~

Za vse, ki nas ne spremljate od začetka – samo hitra obnova naše preteklosti:

📍 2016, avgust – ker sem rada ustvarjala in preizkušala nove sladke recepte, sem odprla blog – Rudolfova malca

📍 2017, november – pojavi se vedno več povpraševanj za izdelavo sladic in hkrati pri meni velika želja – odpreti svojo dejavnost priprave slaščic po naročilu, novembra opravim NPK za slaščičarko

📍 2018, februar – v spodnjih prostorih hiše mojih staršev uredimo kuhinjo (na tistem mestu je že bila kuhinja, tako da posegi niso bili tako veliki – novi pulti, pečica in pomivalni stroj)

📍 2018-2022 – širili smo se tiho, skoraj neopazno, a smo do 2022 zasedli že kar nekaj spodnjih prostorov hiše, nabavljali nove hladilnike in opremo ter razširili ekipo

📍 2022 – ideja o prenovi ter načrti (ko so projektant in drugi udeleženi v prenovi prišli pogledat naše stare prostore, so se čudili kaj vse smo v tako malem oz. starem prostoru že naredili)

📍 2022, december – do 24. smo še delali naročila, v zadnjem tednu decembra pa so naši pridni fantje v rekordnem času izpraznili prostore

📍 2023, januar –prenova se je pričela, hkrati smo v začasni kuhinji še vedno delali, sicer v zelo omejenem obsegu, a smo vseeno glede na situacijo naredili ogromno; dvanajstega se nama je rodila punčka Ajda.

PRENOVA – 3. del

~ ŠE MALO … ~

Prvi meseci v 2023 so bili kar precej stresni.

Vsak član ekipe se je v tem obdobju srečeval z novimi nepoznanimi izzivi …

Metod je urejal vse, od dogovarjanja z majstri glede prenove, odgovarjal na maile, skupaj z Nastjo skrbel za naročila, dostave, hkrati pa usklajeval še družinsko življenje z novorojenčico in 2-in-pol-letnico …

Nastja je prevzela operativo v začasni, precej manjši kuhinji, kar je bilo zaradi selitve iz prejšnje v to kuhinjo še toliko bolj stresno … Iskanje stvari, pripomočkov, manjši prostori, manj hladilnikov …

Jaz pa sem bila z novorojenčico kar nekajkrat po cel dan sama, hkrati sem čez dan imela nekaj telefonskih klicev strank, zvečer pa sem spisala plan dela glede naročil za naslednji dan.

Julija (najina starejša hči) je bila veliko pri starih starših, brez katerih tudi ne bi mogli izpeljati tega projekta in preživeti tega obdobja.

Res smo že kooomaj čakali nove prostore …

PRENOVA – 4. del

~ OTVORITEV ~

Končno smo dočakali ta dan – 19. marec. Dan, ko smo bili vseljeni v naše prenovljene prostore.

Seveda je manjkalo še nekaj zadnjih detajlov. A važno je bilo, da smo v ponedeljek že lahko začeli s polno paro, saj nas je za vikend čakala poročna pokušina.

Prenovljeni prostori za nas res pomenijo velik korak. V njih je delo še prijetnejše. Kljub istim – le prenovljenim prostorom so se povečale naše kapacitete.

Začetek je bil kar pester – kot rečeno, poročna pokušina, potem velikonočni teden, hitro pa se je nadaljevalo s sezono birm, obhajil in krstov v poročno sezono …

Končno lahko rečem, da smo splezali na zeleno vejo (zato tudi takšna zamuda z objavami o prenovi) – zato lepo vabljeni k naročilu – nekaj poletnih terminov je še na voljo.

Kljub temu da so se naše kapacitete nekoliko povečale pa še vedno ostajamo zvesti butičnosti, unikatnosti, na prvo mesto pa dajemo kvaliteto. Začne se pri kvalitetnih sestavinah, nadaljuje s tem, da vložimo veliko časa v pripravo vseh komponent ter veliko pozornosti posvetimo estetiki.

Na koncu še VELIKA ZAHVALA najinim staršem, ki so pri celotnem projektu pomagali na takšen in drugačen način. ❤️❤️❤️

Za vedno hvaležna 🙏❤️

Manca & Metod

Komentiraj