Skip to main content

Kako naročiti vajino poročno torto? Kdaj jo je najbolje naročiti? Katere informacije so najpomembnejše? Kje vama lahko pomagamo in svetujemo? Naročilo poročne torte poraja mnoga vprašanja … Odgovore na vse to in še več najdeta v tokratnem zapisu.

Kdaj oz. koliko časa pred poroko naročiti poročno torto?

Čim prej. Datumi za poročna naročila se namreč lahko zelo hitro zapolnijo (lahko se zgodi, da je že januarja zaseden termin v septembru). Tako da je najbolje, da povpraševanje pošljeta čim prej in si tako zagotovita vajin termin za izdelavo poročne torte več mesecev vnaprej. Seveda pa se zna zgoditi, da je kakšno mesto za naročilo prosto tudi še mesec pred poroko – tako da lahko tudi v tem primeru pošljeta povpraševanje. Vsekakor pa je priporočljivo, da si termin rezervirata VSAJ en mesec pred poroko.

Ali lahko rezervirava datum že za naslednjo sezono?

Seveda. Prej kot ga rezervirata, boljše je. Pošljita sporočilo in rezervirali bomo vajin datum – za končno potrditev in uradno rezervacijo s plačilom avansa pa se slišimo v začetku leta.

Ali lahko okuse prej poskusiva?

Seveda. Na naše okuse smo posebej ponosni, saj smo jih razvijali več let. Okusi so tisti, zaradi katerih bo vajina poročna torta posebna in res okusna ter bo očarala tudi najbolj zahtevne svate. Uporabljamo namreč le najboljše sestavine, brez umetnih arom, ojačevalcev okusa, konzervansov, praškov, poceni nadomestkov ipd., torte pa pripravljamo sveže. O tem se lahko prepričate in izberete vajin najljubši okus/okuse. Vsako leto namreč prirejamo poročno pokušino v februarju ali marcu, saj večina parov takrat išče svojo poročno torto. Kasneje med letom, lahko spremljate naše tedenske ponudbe oz. sladke paketke, kjer se vsak teden najde kakšen okus, ki vama bo pri srcu (glejta predvsem sladice v kozarcu, saj so te v večini izpeljane iz okusov tort). Imamo pa tudi možnost Individualne pokušine (poglejta podrobnosti). Za dodatna vprašanja glede pokušine, sem vama na voljo na mailu info@rudolfovamalca.com.

Nabor vseh okusov, med katerimi lahko izbirata, najdeta tukaj.

Katere informacije podati ob naročilu?

Najpomembnejša informacija je vajin datum poroke. Takoj ko vesta za datum vajine poroke, že lahko pošljeta povpraševanje glede prostega termina. Naslednje pomembne informacije so še: lokacija poroke ter okvirno število gostov = kosov torte. Naknadno se dogovorimo še o dizajnu torte, okusih, uri dostave, morebitnem naročilu drugih slaščic, morebitni izposoji stojal ali morebitni postavitvi sladkega kotička. Pomembno je še, da se pozanimata, ali je na vajini lokaciji na voljo hladilnik za torto.

Kdaj je naročilo potrjeno?

Naročilo je potrjeno ob plačilu avansa v višini 100,00 eur. Pred potrditvijo, ko smo še v fazi dogovarjanja, vama sicer držim termin, vendar je naročilo potrjeno šele ob plačilu. Po plačilu avansa vama ob stornaciji naročila avansa žal nismo dolžni vrniti.
Za finalno potrditev naročila vama vsaj dva tedna pred poroko (oz. takoj ko se dogovorimo o vseh podrobnostih) pošljem povzetek naročila. Potrditev tega dokumenta z vsemi informacijami (preko maila) velja kot pogodba in od nje ni več možno odstopiti.

Ali imate možnost dostave poročne torte?

Seveda, dostavljamo po celi Sloveniji in tudi v sosednje države. Cena dostave je 0,90 eur/km (enosmerna razdalja od naslova Unec 20 pa do vaše lokacije).

Dostava je za večnadstropne torte celo nujna, saj večino tort sestavljamo na lokaciji. Osebni prevzem je možen le za eno- in dvonadstropne torte. Tudi pri teh pa je za daljše razdalje nujna izposoja hladilnega/hladilnih zabojev, ki tudi predstavlja dodatni strošek. Tako da vama tudi v tem primeru toplo priporočamo, da izbereta možnost dostave, ki je hkrati tudi veliko manj stresna izbira.

KJE JE MOŽEN OSEBNI PREVZEM TORT IN SLAŠČIC?

Kot že prej omenjeno, je osebni prevzem možen le za sladice in eno- ter dvonadstropne torte, ne pa tudi za večnadstropne torte.

Osebni prevzem je možen na naši lokaciji na Uncu (Unec 20, 1381 Rakek). Po dogovoru pa se lahko dogovorimo tudi za prevzem v Ljubljani (tukaj si lahko ogledata zbirna mesta).

Kdaj dostavite poročno torto?

Ura dostave je stvar dogovora. Možno je čisto vse, po želji lahko torto dostavimo že en večer prej, v veliki večini pa torto dostavimo na dan poroke. Pomembna informacija, ki jo glede tega potrebujemo, je, ali je na vaši lokaciji primeren hladilnik/hladilnica za vašo poročno torto. Če gre za manjši hladilnik, je dobro sporočiti tudi mere hladilnika. Če hladilnika na vaši lokaciji ni, torto dostavimo tik pred postrežbo, okoli 23.30 (oz. kot se dogovorimo). Če hladilnik na vaši lokaciji je, torto največkrat dostavimo dopoldne ali popoldne pred prihodom gostov (ni pa nujno, odvisno od dogovora). Velikokrat gre tu tudi za usklajevanje z vašim fotografom (ki velikokrat želi torto fotografirati še pred prihodom gostov oz. pred mrakom) in za usklajevanje z vašim cvetličarjem (če ta priskrbi cvetje za dekoracijo torte). Skratka, vse je stvar dogovora. Je pa priporočljivo, da nas o vseh omejitvah oz. željah obvestite čim prej, da lahko vašo dostavo uskladimo z našimi drugimi dostavami in obveznostmi na ta dan.

Opomba: Za dostavo po 18. uri zaračunamo dodatek na nočno dostavo (30,00 eur). Dodatek velja tudi za postavitve sladkih kotičkov po 18. uri.

Kako si izbrati dizajn poročne torte?

Tu lahko glede na dosedanje izkušnje rečem, da obstajata dva tipa parov. Prvi ima v glavi že točno sliko, kako naj bi poročna torta izgledala – v tem primeru mi par želje čim bolj natančno opiše, priporočljiva je tudi kakšna inspiracijska slikica (to ni nujno slika torte, lahko je slika cvetja, narave ipd.). Na tem mestu naj poudarim, da točnih kopij tort drugih ustvarjalcev oz. tort iz Pinteresta žal ne delamo – lahko pa seveda sliko vzamemo za inspiracijo in ji dodamo naš in hkrati vajin osebni pečat.
Druga vrsta parov (ki je v večini) pa točne slike njune torte nima v glavi in navdih še iščejo. Na tem mestu vama lahko priskočimo na pomoč z našimi predlogi. Vse, kar potrebujemo, je kakšna informacija glede barvne palete vajine poroke, stila poroke, cvetja v poročnem šopku ipd. Kakršna koli informacija o tem, kaj vama je všeč, nam bo koristila pri iskanju predlogov za vaju.

Ali je možno naročilo posebnih tort oz. sladic – veganskih, brez laktoze, brez jajc, brez glutena ipd.?

Da, ponujamo tudi to možnost. Če bo na vajini poroki več kot 10 gostov, ki se prehranjujejo vegansko, lahko izdelamo vegansko tortico. Če pa je teh gostov manj kot 10, lahko za njih pripravimo sladice v kozarcu (v velikosti kosa torte), to je 2 dl. Postrežene so v steklenih povratnih kozarčkih (po želji lahko tudi v nepovratnih plastičnih). Za vas oz. vaše goste lahko pripravimo tudi druge prilagojene sladice (cakepops, cupcakes, sladice v kozarcu, brownije ipd.).

Enako velja tudi za vse ostale sladice (brez glutena, brez laktoze, brez oreščkov ipd.)
Za presne sladice nismo specializirani, zato takšnih tort žal ne izdelujemo.

Pozor: Za izdelavo brezglutenskih sladic nimamo ločene kuhinje, zato naše sladice niso primerne za ljudi s celiakijo (saj lahko pride do kontaminacije). Primerne pa so za vse, ki imajo alergijo na gluten.

Možnost naročila ostalih sladic za poroko …

Vedno je možno, da poleg poročne torte pri nas naročita tudi druge sladice. Izjemno priljubljeni so sladki kotički, o katerih lahko več izvesta tukaj, odlična izbira so tudi sladice v kozarcu, ki lahko goste pričakajo pri nevesti / po cerkvenem obredu / po civilnem obredu ali po večerji. Osvežilne, kremne sladice so za postrežbo zelo praktične ter tudi odličnega okusa. Več o sladicah v kozarcu izvesta tukaj. Za poroko pa seveda lahko naročita katerekoli – vama najljubše – sladice. Preverita našo celotno ponudbo slaščic, kjer najdeta cakepopse, popsicles lučke, cupcakese, kremno pecivo, mini košarice, piškote, sadje v čokoladi in še veliko več.

Sladka darila za svate ali sladki sedežni red …

Pri nas lahko naročita tudi čudovita darilca za svate. Izjemno priljubljeni so mini paketki makronov ali po en makron za vsakega gosta (kot sedežni red). Priporočamo tudi naročilo piškotov s čudovito royal icing glazuro, ki je seveda personalizirana glede na vajin stil poroke. Odlična darilca so tudi cakepopsi (lahko v obliki ženina in neveste), paketek piškotov ipd. Glede darilc vama z veseljem svetujemo na info@rudolfovamalca.com.

Netradicionalne poročne torte

Si želita svojim gostom postreči nekaj drugačnega? Obstaja veliko možnosti, kako lahko klasično poročno torto nadomestita z drugimi slaščicami. Zelo priljubljena je varianta s sladicami v kozarcu, ki so zložene na večnadstropnem stojalu, zgoraj pa je mini tortica za razrez. Na podoben način lahko pripravimo tudi cupcakese, enoporcijske tortice, makrone, krofke, brownije … skorajda je ni sladice, ki je ne bi mogli postreči namesto poročne torte. Čisto vsako sladico se da nadgraditi v nekaj posebnega. Takšna ”poročna torta” bo gotovo vsem ostala v lepem spominu.

Poročne sladice v kozarčku.

Imata dodatno vprašanje?

V zgornjih odstavkih smo strnili vsa najpogostejša vprašanja, ki se parom porajajo ob naročilu poročne torte. Za vsa dodatna vprašanja pa smo z veseljem na voljo na info@rudolfovamalca.com.

Veselimo se in v čast nam je, da bomo lahko del vajine poročne zgodbe.

Manca z ekipo Rudolfove malce

Komentiraj