Skip to main content

Mehki kakavovi piškoti s pomarančo in čokoladno sredico v sebi skrivajo najboljše okuse: odlično kombinacijo čokolade in pomaranče dopolni izvrstna aroma ruma. Poleg tega pa so piškoti še hitro pripravljeni. Pravi praznični piškoti, ki letos ne smejo manjkati na praznični mizi.

Kakavovi piškoti s pomarančo in čokoladno sredico

Recept je nastal v sodelovanju z Dr. Oetker. S klikom na določene sestavine  prideš do kakovostnih Dr. Oetker izdelkov.

Sestavine:

Za piškote:
Za čokoladno sredico:

Postopek:

  1. Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo. Vse sestavine za piškote zmešamo v eni posodi ter jih zamesimo v testo. Damo ga v hladilnik za čez noč ali v skrinjo za 1 uro.
  2. Nato segrejemo pečico na 200 °C ter pripravimo pekače s peki papirjem.
  3. Iz testa oblikujemo majhne kroglice ter jih polagamo na pekač. V sredino piškotov naredimo luknjico, kamor bomo nato vlili čokoladen preliv.
  4. Piškote pečemo 8 minut na 200 °C. Medtem ko se hladijo, pripravimo čokoladni preliv.
  5. V smetano damo pomarančno lupinico ter smetano segrejemo do vretja, nato odstavimo in vanjo stresemo na drobno narezano čokolado. Mešamo, da dobimo enotno zmes. Dodamo še maslo in mešamo, da se stopi. Na koncu pa dodamo še pomarančni sok in aromo ruma.
  6. Čokoladni preliv nadevamo v servirno vrečko ter jo nadevamo v sredico piškotov.
  7. Po vrhu po želji naribamo pomarančno lupinico.

Kakavovi piškoti s pomarančo in čokoladno sredico so nared! Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje!

Komentiraj