Skip to main content

Jogurtove rožice s sredico iz gozdnih sadežev so elegantne in osvežilne sladice. Postrežemo jih lahko z belo čokolado, vročim sadnim pirejem, svežim sadjem … Na pogled šik, ko pa sežemo po njih, nas v sredini pričaka presenečenje … Priprava pa je zaradi izjemno uporabnih silikonskih modelčkov čisto enostavna, vzame pa nekaj časa zaradi zamrzovanja, zato se priprave lotite vsaj 1 dan pred postrežbo. Jogurtove rožice s sredico iz gozdnih sadežev

Jogurtove rožice s sredico iz gozdnih sadežev

Recept je nastal v sodelovanju z MojMuffin.si, kjer najdete oba pekača, za rožice in za kupolo v sredini, ter z Majinim ateljejem, kjer lahko po naročilu dobite lesene izdelke vseh barv in oblik. Jaz sem dobila tale podstavek s flamingom – kaj ni čudovit?

Sestavine:

Za sredico iz gozdnih sadežev:
 • 100 g gozdnih sadežev (svežih ali zamrznjenih)
 • 2 žlici sladkorja
 • 6 g želina
 • 4 g agarja
 • 100 g grškega jogurta
 • 100 g mascarpone sira
Za jogurtove rožice:
Dodatki:
 • gozdni sadeži
 • med
 • lističi melise

Za najboljše rezultate pri pripravi sladic priporočam uporabo kvalitetne čokolade, kot je čokolada BAM ter ostalih izdelkov za peko iz spletne trgovine Mojačokolada.si (meni najljubša izdelka sta njihov čokoladno-lešnikov namaz in vanilijeva pasta). 

S kodo RUDOLFOVAMALCA10 lahko izkoristite 10 % popust na celotni nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Postopek:

 1. Najprej pripravimo sredice iz gozdnih sadežev, za te si pripravimo silikonske modelčke v obliki kupol in naredimo prostor v skrinji.
 2. Sadje s sladkorjem segrejemo in zavremo, dodamo želin in agar in kuhamo še 3 minute, da se zgosti. Damo na hladno, da se ohladi.
 3. Ko je sadje ohlajeno, zmešamo mascarpone in grški jogurt ter ju vmešamo v sadno kašo. Po želji lahko dodamo še malo sladkorja. Vse skupaj nadevamo v silikonske modelčke v obliki kupol in zamrznemo.
 4. Ko so kupole zamrznjene, naredimo še jogurtovo strjenko. Pripravimo si silikonski model v obliki rožic. Želatino namočimo v hladni vodi (za 5 minut oz. po navodilih iz embalaže).
 5. Sladko smetano stepemo. Vanjo vmešamo sladkor, vanilijo in večji del grškega jogurta. En del prihranimo za raztapljanje želatine.
 6. Ko je želatina namočena in razmehčana, jo ožamemo in jo damo v lonček z grškim jogurtom. Vse skupaj segrevamo nad paro, vmes mešamo, da se želatina razpusti. Odstavimo in počakamo, da se želatina malo ohladi, nato jo vlijemo v mešanico grškega jogurta in sladke smetane. Z jogurtovo maso napolnimo modelčke za rožice do 3/4. Na koncu pa vanje damo še zamrznjene kupole iz gozdnih sadežev. Po potrebi čez prelijemo še malo jogurtove mase.
 7. Rožice zamrznemo čez noč. Ko so dobro zamrznjene, jih vzamemo ven iz modela, okrasimo z medom, gozdnimi sadeži, meliso ipd. Pred postrežbo pa naj bodo rožice na sobni temperaturi vsaj 30 minut.

Jogurtove rožice s sredico iz gozdnih sadežev so nared! Njam!

Ne zamudite novih receptov in drugih prispevkov s prijavo na e-novice (darilo: e-knjiga Sladice v kozarcu). Spremljate pa me lahko tudi na FacebookuInstagramu in Pinterestu. Hvala za zaupanje! 

Komentiraj